Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida-Cristina Căruceru: Proiectul TEAM-UP este util pentru societate și pentru economie, reușind să contribuie la o societate mai bogată și mai dezvoltată

Aida Caruceru PSD

Deputatul PSD Aida-Cristina Căruceru, secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați: „Una dintre cele mai importante măsuri adoptate de Guvernul României în ultimul deceniu este proiectul TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor. Este cea mai mare investiție din fonduri europene în sistemul de asistență maternală din România, implementată în toată țara, în valoare de peste jumătate de miliard de euro, mai precis 568 de milioane de euro. Prin intermediul proiectului, până la sfârșitul anului 2023, actuala rețea de asistență maternală va fi extinsă cu aproximativ 4.000 de persoane și 15.000 de asistenți maternali din sistem vor beneficia de formare profesională continuă. Chiar ieri, Guvernul României a semnat un document prin care se facilitează o aplicare mai bună a etapei a doua a proiectului”, arată deputatul Aida Căruceru în cadrul unei declarații politice susținute miercuri, 20 martie.

Deputatul PSD susține faptul că: „Asistenţii maternali vor beneficia de cursuri de calificare necesare pentru îngrijirea şi creşterea copiilor, ocrotirea sănătăţii acestora, soluţionarea cazurilor de abuz şi neglijenţă. Guvernul României a considerat că are datoria și obligația față de copiii aflați în grija statului, de a le permite acestora să se dezvolte în adulți sănătoși din punct de vedere emoțional și să fie pe de-a întregul integrați în societate.”

Citește și: Laurențiu Rebega (Pro România) îi apără pe producători în Parlamentul European

Deputatul Aida Căruceru menționează importanța acestui proiect: „Acest proiect este important nu doar pentru sistemul de asistență socială, combaterea și eradicarea sărăciei sau pentru atragerea fondurilor europene, ci este important pentru că el este despre viitorul societății românești. Iată de ce: Există o legătură evidentă între cât de puternică este o societate și cât de bine sunt tratați copiii instituționalizați. Acest lucru este ușor de dovedit dacă ne aducem aminte de anii ’90 în România. Atunci, copiii aflați în grija statului din perioada comunistă, tratați și educați așa cum nu ne dorim pentru niciun copil, au ajuns la maturitate, iar efectele s-au văzut cu ochiul liber.”

”Mă bucur să constat faptul că Guvernul României a învățat lecțiile acelei perioade triste și a luat măsuri active pentru a se asigura că pentru micuții care se află în grija statului, se creează condiții de educație mai bune. Acești copii nu sunt cu nimic vinovați pentru condiția lor și merită toate șansele de care se poate bucura un copil. Cred că proiectul Guvernului României este util pentru societate și pentru economie, pentru că acești copii vor deveni creativi și productivi, reușind să contribuie la o societate mai bogată și mai dezvoltată”, susține deputatul PSD.

În încheiere, deputatul PSD Aida Căruceru a transmis un îndemn către toți reprezentanții județelor: „Vă îndemn să popularizați acest proiect în cadrul județelor pe care le reprezentați, pentru ca beneficiarii proiectului să fie cât mai diverși, iar efectele sale pozitive să se facă simțite în toată România!”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.