Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Cristina Căruceru (PSD): De Ziua Tineretului trebuie să depășim clișeele și să vorbim despre măsuri de substanță

Aida Caruceru PSD

Deputatul PSD de București Aida-Cristina Căruceru, unul dintre cei mai tineri parlamentari social-democrați, a afirmat, cu prilejul zilei de 2 mai – Ziua Națională a Tineretului, că discursul politic despre tineri trebuie să depășească clișeele și să se refere la măsuri de substanță, de care aceștia au nevoie și pe care le așteaptă.

“A devenit un fel de obicei ca pe 2 mai să fie prezentate mesaje publice destinate tinerilor, care conțin de cele mai multe ori clișee și gânduri vag exprimate, care se învârt în jurul ideii binecunoscută – tinerii sunt viitorul. Sigur că această idee este adevărată, dar trebuie să creștem nivelul discursului public și să facem transferul de la clișee politice, la mesaje politice reale”, a declarat Aida Cristina Căruceru.

Tânărul deputat PSD de București s-a referit și la finanțările prin fonduri europene pentru tinerii NEET (un termen care definește o categorie de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează un program de pregătire sau formare), dar și la problemele cu care se confruntă tinerele femei care sunt discriminate sau hărțuite la locul de muncă, sau problemele cu abuzul de substanțe cu care se confruntă un procent îngrijorător de mare de tineri. Aida-Cristina Căruceru, a arătat în acest context, că potrivit unui anunț al Ministerului Fondurilor Europene, peste 2.200 de tineri NEET vor beneficia de programe pe fonduri europene. Totodată, ea a menționat că, potrivit studiilor, în România unul din cinci tineri cu vârsta între 15 și 25 de ani, a consumat cel puțin o dată în viață o substanță de abuz, ceea ce indică o nevoie de a acționa pentru a combate acest pericol.

“Există numeroase mesaje pe care le putem transmite tinerilor, dincolo de festivism și de tradiționalele urări. Spre exemplu, putem să fim solidari cu tinerele femei care caută să se angajeze și care se confruntă cu discriminarea prin întrebările insultătoare și indiscrete la angajare. Concret, viitori angajatori chestionează aceste tinere femei despre starea lor civilă, ca să vadă dacă pot dezechilibra raportul viață personală-viață profesională și pot să le țină cât mai mult peste program, sau le întreabă dacă vor să devină mame în viitorul apropiat ca să evite să angajeze tinere care vor beneficia de concediu maternal. Există o zonă de intersecționalitate între dimensiunea de vârstă și dimensiunea de gen, adică între a fi tânăr și a fi femeie, care ridică în continuare destule probleme. Despre aceste aspecte aș vrea să vorbim astăzi, pentru că tinerii și tinerele din România au aceste așteptări de la noi”, a mai spus Aida-Cristina Căruceru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.