DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Air Claim vrea să atragă 570.000 euro prin plasament privat și să se listeze la Bursa de la Bucureşti

BVB

Air Claim, compania specializată în obţinerea drepturilor pasagerilor pe segmentul curselor aeriene, intenţionează să îşi finanţeze dezvoltarea prin piaţa de capital, iar o primă rundă de finanţare vizează atragerea a 570.000 de euro printr-o emisiune de noi acţiuni, derulată prin intermediul unui plasament privat intermediat de Goldring, derulat la finalul lunii mai, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis joi AGERPRES, capitalul atras va finanţa deschiderea de puncte fix în terminalele de sosiri şi dezvoltarea unei aplicaţii de mobil.

După plasamentul privat, acţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe piaţa AeRO.

"Air Claim va putea oferi investitorilor expunere indirectă pe domeniul transportului aerian. Numărul zborurilor este direct corelat cu numărul de solicitări de despăgubire primite de Air Claim. Capitalul atras va fi folosit pentru implementarea unor puncte fixe în terminalele de sosiri ale aeroporturilor din România, pentru un contact direct cu pasagerii zborurilor întârziate sau anulate. O altă direcţie de alocare constă în dezvoltarea unei aplicaţii pentru mobil care va putea identifica automat, prin accesul la e-mail, zborurile eligibile din trecut ale utilizatorului ori notificarea unui zbor eligibil curent. Fiind şi investitor pe piaţa de capital, cunosc aşteptările investitorilor. Air Claim intenţionează să îşi remunereze investitorii atât prin acordarea de acţiuni gratuite, cât şi prin acordarea de dividende", declară Mihail Coteş, CEO Air Claim.

Acesta a adăugat că, în ceea ce priveşte perspectivele, pe fondul revenirii turismului şi implicit a traficului aerian la nivelurile anterioare crizei sanitare, Air Claim estimează venituri de 34 milioane de lei, în 2022, de 95 milioane de lei, în 2023, precum şi o creştere constantă şi semnificativă a veniturilor, atât în 2024, cât şi în 2025.

La nivelul anului 2020, compania a realizat profituri de un milion de lei, cu o marjă de profit de 53%, faţă de un profit net de 2,57 milioane lei, echivalentul unei marje de profit de 85%, obţinut în 2019.

Air Claim facilitează obţinerea primirea de compensaţii pentru pasagerii ale căror curse aeriene au fost anulate sau au înregistrat întârzieri mai mai de trei ore. În aceste cazuri, pasagerii beneficiază de anumite drepturi, printre care primirea unei compensaţii cuprinse între 250 şi 600 de euro.

Conform reprezentanţilor companiei, se estimează că doar 5% dintre pasageri îşi cunosc aceste drepturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.