Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Air Moldova, dificultăți financiare mari! Compania nu mai are nicio navă operațională

Moldova Air
air moldova

Air Moldova nu mai are nicio navă operațională. Compania aeriană, care a închiriat trei aeronave de la diferiți locatori, nu are în prezent nicio aeronavă operațională, deoarece două dintre ele au fost solicitate să fie returnate, iar una este în procedură de mentenanță. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău, Liliana Dabija, a afirmat că Air Moldova se confruntă cu dificultăți financiare și că Autoritatea Aeronautică Civilă va solicita astăzi limitarea vânzării biletelor de către companie până la cel mult trei luni, conform deschide.md.

”Două nave au fost solicitate de leasieri să fie returnate, iar una se află în procedură de mentenanță, termen care poate dura de la două săptămâni până la șase luni, prin urmare, în situația respectivă compania nu are nicio navă operațională” a declarat Liliana Dabija.

De asemenea, ministrul a afirmat că Air Moldova se confruntă cu probleme financiare reale și că Autoritatea Aeronautică Civilă va cere azi să se limiteze vânzarea de bilete de către companie.

”Vreau să remarc că datoriile pe care le are în prezent Air Moldova sunt în raport cu Eurocontrol, dar și cu prestatorii de serviciu aeroportuare. Ca și soluție pe termen scurt, compania ne-a comunicat că închiriază pe un termen de până la cinci zile. Pe termen lung, compania se confruntă într-adevăr cu dificultăți financiare, din acest considerent colegii mei de la Autoritatea Aeronautică Civilă, care sunt organ de control și pe filiera protecției drepturilor consumatorilor, chiar astăzi vor solicita limitarea vânzării biletelor de către Air Moldova până în cel mult trei luni, ori compania până în momentul de față are comercializate mai mult de peste 70 mii de bilete”, a spus ministrul.

Compania aeriană a anulat mai multe zboruri spre și dinspre Chișinău în ultimele zile, ceea ce a determinat Autoritatea Aeronautică Civilă să demareze o anchetă pentru a verifica dacă deciziile Air Moldova sunt luate cu bună credință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.