Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus a primit comenzi record în 2023 şi a depăşit din nou Boeing la capitolul livrări

reuters.com/
airbus

Airbus a primit comenzi record în 2023 şi a depăşit din nou Boeing la capitolul livrări

Constructorul european de avioane Airbus a informat joi că în 2023 a realizat cele mai bune performanţe comerciale din istoria sa, eclipsând rivalul american Boeing pentru al cincilea an consecutiv, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Comenzile brute primite de Airbus în 2023 au crescut cu 11%, până la 2.319 de aparate, iar după anulări şi modificări de comenzi, o practică obişnuită în industrie, comenzile nete primite de Airbus s-au situat la 2.094 de aparate, depăşind precedentul record de 1.503 comenzi nete stabilit în 2013.

Confruntate cu necesitatea de a-şi reduce amprenta de mediu pentru a ajunge la neutralitatea emisiilor de carbon în 2050, precum şi pentru a răspunde la prognozele care arată că traficul aerian mondial se va dubla, companiile aeriene s-au angajat într-un vast program de modernizare a flotelor. Pentru a-şi asigura creşterea viitoare, companiile aeriene s-au grăbit să îşi rezerve cât mai devreme sloturile de livrări disponibile ale constructorilor de avioane, care au carnete de comenzi care se întind până în următorul deceniu.

În 2023, Airbus a reuşit să livreze clienţilor 735 de avioane, depăşindu-şi uşor obiectivul de 720 de avioane.

"Este un rezultat remarcabil", a subliniat directorul Airbus, Guillaume Faury, care a menţionat într-un comunicat de presă "vânzările excepţionale şi livrările peste ţintă".

Situaţia de la Airbus contrastează cu cea a rivalului american Boeing care anul trecut a primit 1.314 de comenzi nete şi nu a livrat decât 528 de aparate. Săptămâna trecută, o bucată din fuselajul unui avion Boeing 737 MAX aparţinând companiei Alaska Airlines s-a desprins în timpul zborului, ceea ce a afectat încă odată imaginea acestui tip de avion, după două accidente care au legătură cu un defect de design, care au produs 346 de morţi în 2018 şi 2019.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri, şi mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni. Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.