Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus a transportat 4 milioane de măşti chirurgicale din China în Europa

militaryfactory.com
elicopter airbus

Un avion Airbus A350-100, care a plecat din China cu patru milioane de măşti chirurgicale, având ca destinaţie cele patru ţări fondatoare ale Airbus, a ajuns duminică la Toulouse (Franţa), după ce anterior a descărcat o parte din încărcătură la Hamburg (Germania), informează Reuters şi AFP.

"Avionul a plecat vineri din Toulouse spre China. Acolo a preluat încărcătura şi a pornit înapoi ajungând sâmbătă seara la Hamburg. Duminică dimineaţa a plecat spre Toulouse unde a ajuns în jurul orei 10:00", a declarat un purtător de cuvânt al grupului Airbus. "Aceste măşti sunt destinate guvernelor şi autorităţilor sanitare din ţările fondatoare ale Airbus", a adăugat purtătorul de cuvânt, făcând referire la Germania, Franţa, Spania şi Marea Britanie. Operaţiunea a fost finanţată în întregime de Airbus, inclusiv achiziţionarea măştilor din China, a mai spus purtătorul de cuvânt, transmite Agerpres.

"Felicitări echipei Airbus la revenirea din China cu patru milioane de măşti esenţiale pentru guvernele şi serviciile medicale, în cadrul eforturilor noastre pentru a sprijni lupta împotriva COVID-19", a declarat directorul general de la Airbus, Guillaume Faury, pe contul său de Twitter.

Citește și: Ministrul Sănătății avansează un nou scenariu pentru tratarea pacienților COVID-19

La rândul lor, autorităţile chineze au precizat că, de la începutul lunii martie şi până în prezent, ţara lor a vândut aproape patru miliarde de măşti şi echipamente medicale unor ţări străine, cu o valoare totală de peste 1,33 de miliarde de euro.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.