Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus are în plan sa construiască o nouă fabrică de elicoptere în Braşov

AirbusHelicopters

Gigantul aeronautic european Airbus plănuieşte să construiască o nouă fabrică de elicoptere în zona Ghimbav, în judeţul Braşov. Anunţul a venit de la şeful Eurocopter România, care spune că lucrările ar putea începe anul viitor. În primă fază investiţiile ar urma să se ridice la zece milioane de euro.

Suma pe care Airbus ar fi dispusă să o chetluie în România pentru acest nou proiect, apreciază analiştii economici, ar putea ajunge şi la 40 de milioane de euro.

Banii aduşi de firmele străine nu trebuie însă să fie baza creşterii economice, atrage atenţia  Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri. România se poate ajuta de aceste fonduri, dar rolul principal revine statului, care nu dă semne că e dispus să sprijine serios domeniul investiţiilor, mai spune Cristian Pârvan.

"Orice bani şi orice investiţie făcută este foarte bună, dar o ţară nu se poate dezvolta şi nu există nici o ţară dezvoltată în Europa, deşi toate doresc investiţii străine, care să se dezvolte pe baza investiţiilor străine. Toată lumea le atrage, toată lumea consideră că sunt utile şi e bine să vină, dar fiecare îşi propune să dezvolte mediul său de afaceri şi mediul său antreprenorial autohton. Aici este, după părerea noastră, problema care este greşit tratată. Când vorbim de investiţii străine, din păcate au devenit un fetiş care nu mai are acoperire în realitate, pentru că, în această perioadă dificilă, în general firmele se retrag acasă, se retrag pe segmentele lor de maximă expertiză, cerând o serie de alte activităţi", a declarat, la RFI, Cristian Pârvan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.