Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus, gigantul industriei aeronautice europene, e aproape de COLAPS: Are nevoie de sprijin guvernamental

Digi 24
Airbus A320

Producătorul european de aeronave, Airbus, a semnalat că ar putea avea nevoie de sprijin guvernamental dacă criza economică provocată de coronavirus ţine câteva luni, scrie Reuters. Compania are rezerve de 16 miliarde de euro. Airbus cheltuie circa 5,5 miliarde de euro pe lună.

Efectele crizei se vor resimţi până la finalul lunii mai, spune Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, informează mediafax.ro.

Citește și: Gigi Becali, tratament gratuit pentru bolnavii de cancer! Donație impresionantă și pentru ‘Matei Balș’

Un scenariu negru, în care intervenţia statului devine necesară, a fost discutat luni într-o şedinţă de criză între ministrul german al economiei, Peter Altmaier, şi reprezentanţi ai industriei aviatice ce a inclus şi compania franco-germană Airbus, potrivit unor surse familiarizate cu discuţiile.

Nu s-a discutat în detaliu ce fel de sprijin guvernamental ar putea primi compania şi nici cum ar putea fi distribuit, însă cea mai probabilă metodă de sprijinire ar fi oferirea de lichiditate prin credite garantate de stat.

Citește și: EXCLUSIV Cine finanțează partenerul ‘pro-bono’ al Guvernului Orban 2

Boeing, rivalul american al Airbus, a confirmat de asemenea că poartă discuţii cu oficiali de la Casa Albă şi lideri din Congres despre asistenţă pe termen scurt pentru sine şi pentru întreaga industrie aviatică.

Airbus are circa 16 miliarde de euro în rezerve şi cheltuie circa 5,5 miliarde de euro pe lună, potrivit unei surse prezente la discuţiile de ieri cu Altmaier. Operatorii aerieni şi-au anulat mare parte din curse şi au suspendat comenzile de noi aeronave.

Citește și: Un pacient cu Covid-19 internat la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală a refuzat să poarte mască, tușind spre cadrele medicale

Marţi, Airbus a luat decizia de a suspenda pe o perioadă de patru zile producţia la uzinele sale din Franţa şi Spania din cauza pandemiei de coronavirus. Compania a anunţat într-un comunicat că această perioadă de pauză îi va oferi destul timp pentru „a implementa condiţii stricte pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii în timpul lucrului”.

Ministrul german al Economiei, Peter Altmeier, a declarat marţi că nu se va încheia rapid criza epidemică, astfel că efectele concrete se vor simţi inclusiv până la sfârşitul lunii mai.

Citește și: Anunțul zilei! A fost descoperit un medicament eficace împotriva COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.