Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aiuritor! NU se poate vota la prezidentiale prin corespondenta / UPDATE

vot corespondenta

Comisia de Cod Electoral a adoptat o modificare la votul prin corespondenta, care face ca tocmai cozile de la alegerile prezidentiale din Diaspora sa nu fie rezolvate.

Amendamentul propus de PSD reduce spectrul votului prin corespondenta, acesta putand fi folosit DOAR la alegerile parlamentare. Astfel nu se va aplica la alegerile prezidentiale care au dus la conturarea acestui proiect, decat daca legea va fi completata ulterior.

PNL s-a abtinut de la vot, dar amendamentul a trecut cu 10 voturi pentru si 5 impotriva.

"Pozitia noastra este sa fie folosit la toate tururile de scrutin. Nu vom bloca aceasta legea doar pentru ca celelalte tipuri de scrutin nu sunt reglementate, ele pot fi reglementate si mai tarziu", a spus Mihai Voicu.

"O sa vedeti cate particularitati apar chiar si la partea tehnica - sa facem acum doar pentru Parlament, urmand ca dupa aceea sa facem vot prin coreespondenta la acele tipuri de alegeri la care se poate face", a argumentat Gabriel Vlase pozitia PSD.

UPDATE: Comisia de Cod Electoral a mai eliminat un aspect important din legea votului prin corespondenta, tot la propunerea PSD - a fost eliminata posibilitatea inregistrarii online pentru folosirea votului prin corespondenta.

De asemenea a fost respins un amendament al MAE care solicita ca formularele de inregistrare si inscrierea in registrul electoral sa se faca de AEP, pentru ca nu au capacitatea de a implementa ei aceste proceduri prin reprezentantele diplomatice din strainatate.

Totodata alegatorii care au apelat la votul prin corespondenta ar putea fi sanctionati penal daca divulga secretul votului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.