Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajax Amsterdam l-a demis pe antrenorul Maurice Steijn

wallpaperfolder.com
Ajax Amsterdam

Echipa olandeză de fotbal Ajax Amsterdam, care traversează una dintre cele mai grave crize din istoria sa de 123 de ani, l-a concediat luni pe antrenorul Maurice Steijn, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Ajax şi Maurice Steijn se separă cu efect imediat", a anunţat într-un comunicat clubul din Amsterdam, care a ajuns pe locul 17 (penultimul) în clasament, după o nouă înfrângere suferită duminică, a patra în şapte meciuri, în faţa formaţiei FC Utrecht (scor 3-4).

Secundul lui Steijn, Hedwiges Maduro va asigura interimatul la conducerea tehnică în perioada următoare, urmând să pregătească deplasarea în Anglia pentru partida cu Brighton din etapa a 3-a a fazei grupelor Europa League.

Maurice Steijn a preluat conducerea tehnică a "lăncierilor" pe 14 iunie, după ce a lucrat anterior la Sparta Rotterdam. Contractul său cu Ajax se întindea pe o perioadă de trei ani, până la 30 iunie 2026. Alegerea sa a fost o surpriză, presa locală subliniind la momentul respectiv că Steijn nu a antrenat niciodată un club de prim plan.

"Am ajuns la concluzia că este cel mai bine pentru Ajax, chiar dacă regret", a declarat antrenorul olandez, citat în comunicat.

În vârstă de 49 de ani, Maurice Stejin a mai lucrat în cursul carierei sale la ADO Den Haag, VVV-Venlo, NAC Breda, precum şi la Al-Wehda, în Emiratele Arabe Unite.

Angajat de Sparta Rotterdam în aprilie 2022, el a reuşit să o menţină în prima ligă la finalul sezonului 2021-2022, iar apoi a condus-o până pe locul 6 în clasament, în sezonul trecut, înainte de a veni la Ajax.

Semifinalistă a Ligii Campionilor în 2019, Ajax traversează o perioadă neagră după plecarea antrenorului Erik ten Hag la Manchester United, în aprilie 2022. Nici Alfred Schreuder şi nici John Heitinga, primi doi succesori ai săi, nu i-au putut califica pe "lăncineri" în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi.

Criza a lovit şi conducerea clubului: Ajax l-a concediat luna trecută pe directorul de fotbal Sven Mislintat şi a anunţat apoi la scurt timp plecarea preşedintelui consiliului său de supraveghere, Pier Eringa.

Clubul din Amsteredam s-a despărţit anul trecut şi de directorul său general, fostul portar Edwin van der Sar, criticat pentru modul în care a gestionat precedentele două sezoane. Fostul internaţional se recuperează în prezent după o hemoragie cerebrală suferită pe 7 iulie, în urma căreia a rămas mai multe zile la terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.