Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutor în valoare de 3 miliarde de dolari de la FMI pentru Sri Lanka

afaceri.news
fmi

Sri Lanka va primi un ajutor în valoare de 3 miliarde de dolari de la FMI. Ajutorul ar putea fi sistat în funcție de rezultatele anchetei de corupție cu care se confruntă guvernul țării asiatice.

Fondul Monetar Internațional a anunțat că va acorda asistență financiară, dar va evalua și guvernarea din Sri Lanka, în primul caz în care o țară asiatică se confruntă cu o anchetă pentru corupție în cadrul unui program de salvare economică, potrivit Sky News.

Sri Lanka urmează să primească 3 miliarde de dolari pentru a se salva de la faliment și a depăși criza umanitară. Consiliul de administrație al FMI va acorda imediat 333 de milioane de dolari pentru plata unor datorii, informează Mediafax.

Cu toate acestea, finanțarea nu va ajuta pe termen scurt milioanele de locuitori săraci. 50% dintre familiile din Sri Lanka au fost nevoite să reducă porțiile cu care își hrănesc copiii, potrivit unui studiu realizat de Save the Children

Proasta gestionare economică, criza politică și impactul pandemiei COVID au aruncat națiunea insulară în cea mai gravă criză financiară din ultimele șapte decenii.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.