Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutor umanitar al Franței pentru Ucraina prin hub-ul de la Suceava

convoi umanitar

România este mai bine pregătită pentru a primi refugiații din Ucraina, dar în prezent nu există semnale că s-ar înregistra o creștere a numărului acestora, a declarat duminică la Suceava secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat, conform RADOR.

El și-a exprimat speranța că situația din țara vecină, în contextul conflictului armat declanșat de Federația Rusă, se va îmbunătăți, dar nu există certitudini în ceea ce privește evoluția în următoarea perioadă. Raed Arafat s-a aflat duminică la hub-ul de la Suceava cu ocazia ceremoniei de predare a unor donații către partea ucraineană la care a participat și ambasadoarea Franței în România, Laurence Auer, şi ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk.

Este vorba despre 15 vehicule de pompieri și salvare aduse de către circa 40 de militari ai securității civile franceze, iar alte materiale vor ajunge în zilele următoare la hub-ul european de la Suceava. Cel mai mare ajutor umanitar al Franței pentru Ucraina de peste o mie de tone de bunuri, constând, între altele, în vehicule de intervenție, medicamente și rații alimentare, a sosit printr-un transport maritim în portul Constanța Sud-Agigea. În cooperare cu ambasadele Franței din România și din Ucraina donațiile sunt distribuite beneficiarilor ucrainieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.