Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutor umanitar pentru Gaza: Amnesty International denunţă 'slăbiciunea' comunităţii internaţionale

Agerpres - Reuters
ajutoare Gaza Maroc

Proiectul construirii un port pentru livrarea de ajutor umanitar către populaţia din Gaza constituie "un semn de neputinţă şi slăbiciune din partea comunităţii internaţionale", a denunţat miercuri secretarul general al Amnesty International, Agnes Callamard, relatează AFP, potrivit Agerpres.

La mai bine de cinci luni de la începutul conflictului dintre mişcarea palestiniană Hamas şi Israel, cei aproximativ 2,4 milioane de palestinieni care trăiesc în Fâşia Gaza se confruntă cu o criză umanitară dramatică.

Confruntată cu dificultăţile enorme de a furniza ajutor pe cale terestră, comunitatea internaţională recurge acum la lansarea pe calea aerului de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza şi trimiterea de ajutor prin intermediul unui coridor maritim dinspre insula Cipru.

"Lansările aeriene, construirea unui port, sunt semne de neputinţă şi slăbiciune din partea comunităţii internaţionale", a declarat Agnes Callamard, în cadrul unei conferinţe de presă la Madrid.

"Comunitatea internaţională trebuie să fie pregătită să tragă Israelul la răspundere", a spus ea, referindu-se la problemele de a livra ajutoare pe cale terestră, folosind punctele de trecere dintre Israel şi Fâşia Gaza.

"În acelaşi timp, continuăm să livrăm arme" în Israel, a continuat Callamard. "Acest lucru este cu adevărat inacceptabil", a mai spus ea.

Săptămâna trecută, preşedintele american Joe Biden a anunţat în Congres decizia de a înfiinţa un port temporar în Gaza pentru a accelera livrările de ajutoare, Pentagonul spunând că acest lucru ar putea dura până la 60 de zile.

Agnes Callamard şi-a exprimat "îngrijorarea enormă" în acest sens, pentru că "investiţia propusă pentru construirea unui port şi transportul pe mare a ajutorului umanitar par să indice că membrii comunităţii internaţionale (...) se aşteaptă că situaţia va dura".

"De ce să faci o investiţie care va dura două luni?", a întrebat ea.

"Este extrem de îngrijorător", a spus ea, amintind că "au murit peste 30.000 de oameni" de la începutul conflictului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.