Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutorul SUA pentru Ucraina, pus sub semnul întrebării din cauza confruntării dintre republicani și democrați

senatul SUA

Ajutorul american pentru Ucraina are un viitor incert în Senatul SUA din cauza confruntării politice dintre republicani și democrați, anunță CNN.

Ajutorul militar și umanitar al SUA pentru Ucraina ar putea să se împotmolească din cauza bătăliei politice pentru imigrație care se duce la Capitoliu între republicani și administrația Biden, conform Mediafax.

Se așteaptă ca săptămâna aceasta administrația să trimită către Congres o cerere de suplimentare a fondurilor pentru Ucraina către Congres. Totuși, deși există un sprijin larg la Capitoliu pentru a acorda mai multă asistență Ucrainei, calea spre adoptare este incertă din cauza luptelor politice.

Analiștii spun că încă nu este clar ce metodă vor folosi democrații pentru a aproba ajutorul pentru Ucraina. O opțiune probabilă ar fi să atașeze ajutorul la finanțarea de 10 miliarde de dolari pentru lupta cu COVID-19, care se află deja în curs de examinare în Senat. Cu toate acestea, atașarea ajutorului pentru Ucraina la banii pentru testele și tratamentele COVID-19 ar putea pune ajutorul de război în vizorul luptelor politice interne pe tema imigrației.

Discuțiile privind modul în care să treacă atât ajutorul COVID, cât și ajutorul pentru Ucraina încep luni, când legislatorii se întorc la Washington.

Motivul pentru care administrația Biden spune că are nevoie de mai mulți bani pentru Ucraina este că administrația a folosit deja 2,45 miliarde de dolari din cele 3 miliarde de dolari autorizate de Congres.

În total, Congresul a aprobat un ajutor de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina atunci când a adoptat pachetul de finanțare guvernamentală în martie. Acesta a inclus creșterea la 3 miliarde de dolari a fondului de bani pe care administrația îi are la discreție ca să îl cheltuiască pentru Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că administrația nu dorește să epuizeze fondurile înainte ca un alt pachet să fie adoptat în Congres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.