Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine e miliardara Akshata Murty și cum l-a cunoscut pe ​Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii

BBC
Akshata Murty Sunak

Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii, este căsătorit cu Akshata Murty, o femeie de afaceri indiană ultra-bogată, care deține acțiuni în valoare de aproape un miliard de dolari la Infosys, un gigant tehnologic indian co-fondat de tatăl său.

Akshata Murty a ajuns în centrul atenției în aprilie anul trecut, dezvăluind stilul de viață al cuplului în plină criză a puterii de cumpărare din Regatul Unit. Considerată de fiscul britanic o persoană „nedomiciliată” în Regatul Unit, veniturile lui Akshata Murty, din străinătate, nu au fost, așadar, impozitate. Acest statut, perfect legal, a fost o pată, în plină criză a puterii de cumpărare, alimentând criticile la adresa soțului ei care era foarte reticent în a ajuta mai mult gospodăriile.

Criticată puternic pentru milioanele economisite din taxe grație acestui statut, soția lui Rishi Sunak, pe atunci ministrul britanic de finanțe, a anunțat imediat că veniturile sale din străinătate vor fi impozitate în Regatul Unit.

„O fac pentru că vreau, nu pentru că reglementările îmi cer acest lucru”, a spus ea.

Rishi Sunak denunţase o „campanie de calomnie” a opoziţiei laburiste. „Îmi murdăresc soția ca să ajungă la mine, este îngrozitor”, a spus el într-un interviu acordat tabloidul The Sun, în timpul primei crize în care s-a pus sub semnul întrebării ascensiunea sa politică fulminantă.

„Soția mea s-a născut în India, a crescut acolo” și „nu ar fi rezonabil sau corect să-i cer să rupă legăturile cu țara ei pur și simplu pentru că este căsătorită cu mine”, a pledat el.

Soția lui Rishi Sunak, moștenitoare a unui imperiu evaluat la 100 de miliarde de dolari

La 42 de ani, Akshata Murty deține acțiuni în valoare de aproape un miliard de dolari la Infosys, un gigant tehnologic indian co-fondat de tatăl său N.R. Narayana Murthy în 1981 și a cărui valoare astăzi este estimată la 100 de miliarde de dolari.

Akshata a crescut în Bangalore, alături de tatăl ei bogat și a avut o educație strictă din partea mamei sale Sudha Murty, prima femeie numită ca inginer în grupul de automobile Tata Motors.

Ea i-a interzis Akshatei și fratelui său Rohan să se uite la televizor acasă și i-a obligat să meargă la școală cu ricșă, ca toți ceilalți colegi de clasă.

Sudha Murty, în vârstă de 72 de ani, este considerată de unii drept „bunica favorită a indienilor”.

Rishi Sunak și Akshata Murty s-au cunoscut în timpul studiilor în SUA

Akshata Murty a plecat în 1998 pentru a studia economie în Statele Unite, mai întâi la Claremont McKenna College din Los Angeles, California.

Akshata Murty și Rishi Sunak s-au întâlnesc câțiva ani mai târziu la prestigioasa Universitate Stanford din California, unde amândoi pregăteau un master în afaceri. El, care provenea dintr-un mediu modest, primise o bursă.

Părinții Akshatei Murty au acceptat ca aceasta să se căsătorească cu fiul unui simplu doctor, originar din Southampton, sudul Angliei.

Tatăl ei, Narayana Murthy, își va da acordul pentru nunta fiicei sale, recunoscând că Rishi Sunak corespunde din toate punctele de vedere descrierii sale: „strălucitor, chipeș și mai presus de toate cinstit”.

Aproximativ 1.000 de invitați, inclusiv politicieni, lideri de afaceri și jucători de cricket, au participat la nunta lor în 2009.

Akshata Murty și-a creat propriul brand de modă în 2010, Akshata Designs, înainte de a deveni director al companiei de investiții Catamaran Ventures, fondată împreună cu soțul ei, în 2013.

Cuplul, care are două fiice, Anoushka și Krishna, deține cel puțin patru proprietăți, inclusiv o casă în cartierul luxos Kensington din Londra, în valoare de 7 milioane de lire sterline (7,9 milioane de dolari) și un apartament în Santa Monica, California. (Sursa: AFP)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.