Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al-Assad este optimist: 'Interdicţia lui Trump vizează teroriştii, nu poporul sirian'

Interdicţia la adresa sirienilor de a intra în Statele Unite, impusă de preşedintele Donald Trump, vizează teroriştii şi nu poporul sirian, a declarat preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, care a părut să-i ia partea liderului de la Casa Albă, într-un interviu difuzat joi, relatează Reuters, conform agerpres.

Trump a emis luna trecută un ordin executiv, suspendat de atunci de un judecător districtual american, care a oprit temporar intrarea în SUA a cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane, inclusiv Siria, impunând de asemenea o interdicţie pe durată nedeterminată asupra tuturor refugiaţilor sirieni.

Citeşte şi: Rebelii sirieni se decimează reciproc. Jihadiştii AU EXECUTAT zeci de insurgenţi - FOTO/VIDEO

Ordinul executiv "este împotriva teroriştilor care s-ar infiltra printre imigranţi în Occident. Şi asta s-a întâmplat. S-a întâmplat în Europa, mai ales în Germania", a declarat Al-Assad într-un interviu la radioul Europe 1 şi televiziunea TF1, care a fost înregistrat marţi în limba engleză.

"Cred că scopul lui Trump este de a preveni venirea acelor oameni. (Nu este) împotriva poporului sirian", a adăugat el.

Trump a declarat că ordinul său, care a declanşat proteste în SUA şi în străinătate şi a creat confuzie pe aeroporturile americane şi internaţionale, a fost destinat să împiedice militanţi să intre în Statele Unite.

Guvernul lui Al-Assad a criticat de multe ori statele occidentale pentru sprijinul lor acordat grupurilor de rebeli sirieni, considerate de Damasc drept teroriste, şi a avertizat că un astfel de sprijin va conduce la atacuri ale militanţilor în întreaga lume.

Reuters notează că Trump nu şi-a stabilit încă o politică clară privind Siria, dar a indicat că ar putea reduce sprijinul ţării sale pentru grupurile de insurgenţi şi a declarat că vrea să repare relaţiile cu Rusia, al cărei preşedinte Vladimir Putin este cel mai puternic aliat internaţional al lui Al-Assad.

Întrebat direct dacă politica de imigraţie a Trump este corectă, Al-Assad nu a răspuns. El a mai declarat că încă nu a văzut care ar fi politica lui Trump în privinţa Siriei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.