Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al doilea lockdown, impus în multe ţări, sufocă sistemul financiar european, arată un raport al ASF

ASF

Al doilea lockdown, impus în multe ţări, contribuie la o incertitudine considerabilă în rândul investitorilor, se arată într-un raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară, remis, joi, AGERPRES.

Nivelul de stres în cadrul sistemului financiar european, conform indicatorului compozit calculat de Banca Centrală Europeană, creşte şi se situează în jurul valorii de 0,158, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mesaj DISPERAT din partea unui director Crucea Roșie pentru cei care nu respectă regulile: 'Mureai fără nuntă, fără botez cu sute de persoane?'

Şi indicii calculaţi de Bloomberg arată o deteriorare a condiţiilor pe pieţele financiare din SUA şi zona euro, iar indicele de turbulenţă pe pieţele bursiere internaţionale calculat de Bank of America Merrill Lynch are o evoluţie semnificativă, în ultima săptămână, pe fondul îngrijorărilor privind efectele unui nou val de îmbolnăviri cauzate de infectarea cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, potrivit Moody's, sistemul de sănătate va trece printr-un proces de transformări structurale în urma pandemiei de COVID-19.

Telemedicina sau practica de a folosi tehnologia pentru tratarea pacienţilor de la distanţă va juca un rol mult mai important în sistemul de sănătate, chiar şi după ce pandemia se va diminua în intensitate. Pacienţii au adoptat rapid telemedicina în timpul pandemiei şi probabil vor continua să o practice, având în vedere comoditatea pe care o oferă. În ceea ce priveşte furnizorii, telemedicina are potenţialul să reducă costurile şi să crească eficienţa.

În acelaşi timp, societăţile de asigurări de sănătate ar putea fi afectate în planul performanţelor financiare, pandemia accelerând multe dintre tendinţele care schimbau deja modul în care acestea funcţionau, cum ar fi: costurile ridicate ale pacienţilor cu afecţiuni cronice; implementarea telemedicinei şi monitorizarea pacienţilor de la distanţă; tranziţia de la modelul clasic, bazat pe plata pentru serviciile furnizate, la modelul bazat pe valoarea îngrijirii.

Abilitatea societăţilor de asigurări de a se adapta la aceste tendinţe, pe care pandemia le-a accelerat, va influenţa profilul lor de credit în următorii 3-5 ani.

Raportul săptămânal de tendinţe şi riscuri pe pieţele financiare elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară reprezintă o radiografie a evoluţiei principalilor indicatori macroeconomici şi a indicilor bursieri, la nivel local şi global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.