Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALARMANT Numărul de sinucideri în rândul copiilor din Japonia a explodat în timpul pandemiei

Clinica Hope
suicid sinucidere singuratate

Numărul sinuciderilor în rândul copiilor din Japonia a atins cel mai ridicat nivel din ultimele patru decenii, conform mass-media locale care citează Ministrul Educaţiei din această ţară, informează Reuters joi, potrivit Agerpres.

Pe măsură ce pandemia de COVID-19 a determinat închiderea şcolilor şi a perturbat desfăşurarea cursurilor anul trecut, au fost consemnate 415 cazuri de suicid în rândul copiilor de la şcoli elementare până la liceu, conform unei analize a Ministerului Educaţiei din Japonia.

Cifra este cu aproape 100 mai mare comparativ cu anul trecut, fiind cea mai ridicată de la debutul acestor înregistrări, în 1974, a relatat ziarul Asahi joi.

Suicidul are o îndelungată istorie în Japonia, fiind văzut ca o modalitate de evitare a sentimentelor de ruşine sau dezonoare percepute, iar rata sinuciderilor din această ţară ocupă de mult timp primul loc în rândul naţiunilor din Grupul celor Şapte, însă un demers la nivel naţional a condus la reducerea cifrelor cu aproximativ 40% în decurs de 15 ani - inclusiv 10 ani consecutivi de declin începând din 2009.

În contextul pandemiei, rata sinuciderilor a crescut în 2020, după un deceniu în care cifrele au fost în scădere, numărul persoanelor de sex feminin care au recurs la suicid cunoscând o creştere considerabilă pe fondul stresului emoţional şi financiar cauzat de criza sanitară.

Ministerul Educaţiei a declarat că un nivel record de 196.127 de şcolari au absentat de la şcoală timp de 30 de zile sau mai mult, potrivit media nipone.

Rezultatele au arătat că schimbările din mediul şcolar şi din gospodărie asociate pandemiei au avut un impact imens asupra comportamentul copiilor, a notat postul NHK citând un reprezentant al Ministerului Educaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.