Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alba neagra la Guvern cu legea care pune calus presei

aviz

In Guvern pare sa fie un haos total cand vine vorba de avizele pe care le dau diferitelor proiecte de lege. Un exemplu concret este cel al proiectului de Lege initiat de senatorul PSD Serban Nicolae care interzice dezvaluirile de informatii din dosarele penale aflate in curs de solutionare.

Cu alte cuvinte interzice presei sa mai prezinte elemente din dosar - cum ar fi date din rechizitoriul procurorilor, detalii despre faptele suspectilor sau inculpatilor.

La ora 16.00, dupa sedinta de Guvern, Biroul de presa a remis o informare potrivit careia acest proiect de lege primea aviz favorabil. Insa dupa ora 22.00 Biroul de presa a remis o noua informare, aproape identica cu prima, diferenta fiind ca de aceasta data legea care punea calus presei si care deja crease valva in randul opiniei publice avea aviz negativ, ca si alte propuneri care fie erau avizate negativ, fie favorabil dar cu amendamente. Biroul de presa al Guvernului nu semnala insa niciun fel de modificare sau de rectificare facuta.

content-image

content-image

Mai mult decat atat, interesant este ca premierul Victor Ponta, intrebat despre AVIZUL FAVORABIL, dat legii privind interzicerea divulgarii de informatii din dosarele penale , acesta a incercat sa il justifice, dand de inteles ca stia ca acesta afost avizat favorabil si nu negativ - asa cum o arata rectificarea Guvernului.

"Din câte cunosc eu, fără să ştiu detalii, este vorba despre acele informaţii nepublice. Mai departe, vă rog să vă adresaţi Ministerului Justiţiei, care la orice punct de vedere trebuie să condulte CSM şi o să vă răspundă. Dar eu cred că într-o societate normală cei care dau informaţii din dosare sunt birourile de presă ale parchetelor şi că cei care cumva dezvăluie informaţii nepublice din câte ştiu eu în toată Europa există sancţiuni", a spus Ponta citat de mediafax.ro

El a menţionat că presa publică stenograme din dosarele care sunt publice, nu din cele nepublice, fără încălcarea legii.

"Dumneavoastră aţi publicat stenograme care se află într-un dosar public. Dosarele de la instanţă sunt publice, deci nu cred că aţi furat stenograme de la Parchet. Nu se pune problema ca legea să se aplice la ceva ce este public. Cred că e vorba despre ceea ce nu e public", a spus Ponta.

El a arătat că amendamentul lui Şerban Nicoale nu are legătură cu presa. "Nu are nicio legătură cu presa, care are voie să facă tot ce avem voie toţi cetăţenii ţării şi nu are nicio interdicţie în plus, motiv pentru care cred că orice cetăţean, dacă subtilizează dintr-un dosar nepublic, deci aflat într-o fază confidenţială, vreun document, răspunde pentru asta", a spus Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.