Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alba: Subprefectul USR PLUS - demisie din funcţie

demisie

Subprefectul de Alba desemnat din partea USR PLUS, Viorel Raşcovici, şi-a înaintat vineri demisia din funcţie, invocând motive personale.

Deputatul Beniamin Todosiu, co-preşedinte al USR PLUS Alba, a declarat, pentru AGERPRES, că Viorel Raşcovici a anunţat, joi seara, pe grupurile interne de comunicare, că îşi va înainta demisia din funcţia de subprefect, lucru pe care l-a făcut oficial vineri. Raşcovici a invocat motive personale.

Todosiu a mai spus că l-a informat pe Dan Barna despre această situaţie, urmând ca în şedinţa de Birou Naţional de săptămâna viitoare să fie făcută o nouă nominalizare.

În vârstă de 52 de ani, Viorel Raşcovici a fost desemnat la sfârşitul lunii februarie de USR PLUS pentru funcţia de subprefect după ce persoana nominalizată iniţial, un fost jandarm, actualmente avocat, şi-a retras candidatura pentru o "greşeală reprobabilă" de acum un deceniu. La începutul lunii februarie, avocatul Marius Nicoară, nominalizat ca propunere pentru funcţia de subprefect, a anunţat că îşi retrage candidatura, pentru a nu crea un prejudiciu de imagine partidului, pentru că, în urmă cu 10 ani, a refuzat să se supună recoltării de probe biologice.

Preşedinte al USR Cergău, comună în care a fost ales anul trecut consilier local, Raşcovici este fost poliţist, acesta ocupând în cadrul IPJ Alba funcţii precum agent şef principal în cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Blaj şi organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în perioada 2005 - 2016.

Potrivit CV-ului, Viorel Raşcovici este absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie Câmpina şi al Facultăţii de Drept Legislaţie Internaţională Comparată, Diplomaţie şi Consultanţă Juridică-Economică, din cadrul Academiei de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană din Bucureşti. El a susţinut că absolvit şi un curs post universitar de un an în Psihologie Judiciară, la Facultatea de Psihologie, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Diploma de licenţă pe care o deţine Raşcovici nu ar fi valabilă însă, fiind vorba de o universitate neacreditată, motiv pentru care au fost demarate cercetări inclusiv în cadrul IPJ Alba, în condiţiile în care acesta ar fi primit ca poliţist sporuri pentru că ar fi avut studii superioare. De asemenea, potrivit unui răspuns pentru presa locală, şi Universitatea din Cluj verifică modul în care acesta a urmat aici cursul post-universitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.