Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Albania: Manifestaţie la Tirana pentru alegeri libere/ VIDEO

Albania

Membri ai Partidului Democrat, de opoziţie, au ridicat sâmbătă un cort de 300 de metri pătraţi în faţa biroului premierului albanez Edi Rama, relatează Reuters. Peste 10.000 de manifestanţi au cerut paşnic alegeri libere şi un guvern tehnocrat. 

În urmă cu şapte ani, Rama îşi ridicase în acelaşi loc propriul cort, cerând renumărarea voturilor după alegeri parlamentare controversate. 

Albanezii vor alege un nou parlament pe 18 iunie, la patru ani după ce coaliţia de stânga a actualului premier a preluat puterea de la Partidul Democrat. De atunci, coaliţia a câştigat toate alegerile locale, iar democraţii s-au plâns că sunt furaţi şi au cerut reforme pentru garantarea unor alegeri corecte. 

Cortul protestatarilor a blocat pe termen nedeterminat circulaţia pe o stradă importantă din Tirana, dar poliţia nu a intervenit. Liderul democrat Lulzim Basha a cerut "alegeri libere sau deloc" şi a chemat participanţii la manifestaţie "să rămânem împreună ca să avem alegeri libere şi corecte, ceea ce putem obţine doar prin alungarea acestui guvern criminal şi printr-un guvern tehnocrat". 

Partidul Democrat insistă asupra implementării recomandărilor făcute Albaniei de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi doreşte adoptarea votului electronic, ca modalitate de a împiedica fraudele electorale. 

Prim-ministrul Edi Rama nu se afla în ţară, ci într-o vizită în Kosovo. El a comentat pe Facebook, afirmând că "adevăratele reforme nu sunt deloc uşoare şi sunt adesea foarte dureroase. Dar nu există viitor sigur pentru ţară, pentru societate şi pentru copiii noştri dacă nu operăm cu curaj părţile putrede ale organizaţiei statului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.