Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE a stabilit cine-i va lua locul lui Daniel Constantin în Guvern: Este o FEMEIE / FOTO

breaking news stiripesurse.ro

ALDE a stabilit cine-i va lua locul lui Daniel Constantin în Guvern, după ce actualului co-președinte al Alianței i-a fost retras sprijinul politic de către propriul partid. Astfel, conform surselor STIRIPESURSE.RO, ALDE îi va propune lui Sorin Grindeanu ca Grațiela Gavrilescu, actualul ministru pentru Relația cu Parlamentul, să preia portofoliul deținut de Daniel Constantin.

Grațiela Gavrilescu va fi ministru al Mediului și vicepremier în executiv. În locul său la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie, senator și lider al senatorilor ALDE.

Citește și: Moarte SUSPECTĂ în Rusia: Un celebru avocat al unor critici ai lui Vladimir Putin a căzut 5 etaje în timp ce ridica o cadă

În plan politic, Grațiela Gavrilescu a condus organizația municipală a Partidului Umanist Român (PUR) Ploiești (2003-2004), din 2004 a devenit membru al PNL Prahova, a fost președinte al Organizației Femeilor Liberale (OFL) Prahova (2006-2011) și din martie 2011, vicepreședinte al OFL.

În iunie 2014, a anunțat că demisionează din PNL. La 25 iulie 2014, Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale a anunțat că, până la congresul Partidului Liberal Reformator (PLR), constituit de Călin Popescu Tăriceanu, Grațiela Gavrilescu devine președinte interimar al formațiunii. La Congresul PLR din 1-2 august 2014, Călin Popescu Tăriceanu a fost ales președinte, iar Grațiela Gavrilescu a fost aleasă între cei 19 vicepreședinți ai partidului. Din septembrie 2014, după transformarea Grupului parlamentar PC în PC — PLR, devenit, ulterior ALDE, Grațiela Gavrilescu a devenit membră a acestui grup. Este vicepreședinte ALDE și copreședinte al Filialei Prahova a partidului, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților și site-ului oficial al formațiunii politice.

Citește și: ȘOCANT S-a aflat cine a distribuit pozele cu Dalia Ducă împușcată în cap de fostul iubit / VIDEO

A fost viceprimar al municipiului Ploiești (2004-2007).

În legislatura 2004-2008, a fost aleasă deputat în circumscripția electorală nr. 31 Prahova pe listele Alianței Dreptate și Adevăr PNL-PD, din decembrie 2007. Din februarie 2008, a făcut parte din Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport.

Citește și: Kanye West a plătit un cântăreț din Ungaria după ce i-a FURAT o piesă / VIDEO

În legislatura 2008-2012, a fost aleasă deputat al PNL în circumscripția electorală nr. 31 Prahova, colegiul uninominal nr. 3. A fost membru în Comisia pentru sănătate și familie și în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați (din martie 2009). A deținut calitatea de membru supleant în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE.

În legislatura care a început în 2012, și-a păstrat poziția de deputat în Colegiul 3 Prahova. Până în iulie 2014, a făcut parte din Grupul parlamentar al PNL, apoi a devenit deputat independent. Până în septembrie 2014, a fost vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie. Din septembrie 2014, a făcut parte din Grupul parlamentar ALDE. A fost membru al Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare.

Citește și: Prințesa Diana și-a povestit RELAȚIILE SEXUALE: Ce-i scria secretarei sale

A fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor (17 dec. 2014 — 17 nov. 2015).

La alegerile locale din 5 iunie 2016, a obținut câte un mandat în Consiliul Județean Prahova și în Consiliul Local Ploiești, la care a renunțat imediat după scrutin. A candidat și pentru funcția de primar al Ploieștiului, clasându-se pe locul al treilea.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

În urma alegerilor legislative din 11 decembrie 2016, a obținut un nou mandat de deputat de Prahova, pe listele ALDE. Este membru al Comisiei pentru sănătate și familie.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.