Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE acuză: Partidul securistului dovedit Traian Băsescu vrea să revină la finanțările oculte cu gențile de bani din campaniile politice inventate de PDL-ul

facebook.com
genti cu bani

ALDE susține că prin inițiativa depusă la Parlament de PMP se dorește revenirea la finanțările ocule ale partidelor politice și la gențile cu bani. Prin vocea lui Valentin Ion Voicu, consilier general în CGMB,  oamenii lui Tăriceanu critică dur initiativa prin intermediul unei postări pe pagina personală de facebook:

”Cum vrea Partidul Mișcarea Populară (PMP) vrea să revină la finanțările oculte cu gențile de bani din campaniile politice inventate de PDL-ul lui Traian Băsescu!

Partidul securistului dovedit Traian Băsescu, PMP, a anunțat că va depune în Parlament un proiect de lege prin care vrea desființarea subvenției pe care partidele politice o primesc de la bugetul de stat. Măsura populistă încercată de pupilul lui Băsescu, Eugen Tomac, este una cu un substrat politic periculos pentru România, care ne-ar trimite în urmă cu câțiva ani buni. De fapt, Băsescu și Tomac vor revenirea la gențile de bani cărate în campaniile electorale, metodă inventată de Băsescu pe timpul mai vechiului PDL.

România s-a confruntat în trecut cu o componentă de corupție legată de partidele politice care au recurs la finanțare sau sponsorizări ce au fost socotite ca fiind în afara legii, lucru care a dus la numeroase anchete și procese, la finele cărora unii lideri politici au fost condamnați. Nu trebuie să uităm problemele vechilor conducători de la PDL, la care ajungeau gențile de bani.

Soluția pe care o practică și celelalte state democratice din Uniunea Europeană de a finanța partidele politice are exact acest scop, de a elimina aceste canale care aduc corupție, trafic de influență, grupuri de influență, care își promovează interesele particulare. PMP nu vrea acum decât să ne ducă înapoi în timp vreo 12 ani.

Proiectul anunțat de PMP nu reprezintă altceva decât dorința celor din vechiul PDL de a se întoarce la vechiul mod, cunoscut de pedeliști, de finanțare a campaniilor electorale cu gențile de bani.”, susține liderul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.