Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE anunță că va avea un program de guvernare comun cu PSD

Jurnalistii.ro
tariceanu-dragnea

ALDE şi PSD vor avea un program comun de guvernare după alegerile parlamentare, a declarat joi co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin.

Tema programelor de guvernare pe care le vor avea cele două formaţiuni şi calendarul lansării acestora a fost discutată joi într-o întâlnire între liderii PSD şi ALDE.

Citește și: STUDIU Cum îți poți prelungi viața cu cel puțin 2 ani

"Am prezentat astăzi reciproc elementele principale pe care le vor avea programele de guvernare, două programe de guvernare diferite. Le vom lansa în luna septembrie, vom încerca să le armonizăm până la alegerile parlamentare, urmând ca, după alegerile parlamentare, imediat, să venim cu un program de guvernare comun, compatibil, astfel încât atât electoratul de stânga, reprezentat de PSD, cât şi cel de dreapta, reprezentat de ALDE, să se regăsească în măsurile pe care le vom implementa", a precizat Constantin într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că ALDE şi PSD nu vor veni doar cu promisiuni în campania electorală, ci cu proiecte de lege care vor fi depuse poate chiar anterior alegerilor parlamentare.

Citește și: Virusul pe care 90% dintre oameni îl iau până la 18 ani și nu poate fi tratat niciodată

"Pe noi ne îngrijorează foarte tare reducerea investiţiilor publice. Anul trecut, când s-a discutat bugetul în Parlament, am văzut acolo o abordare a Guvernului că vor face mai multe investiţii publice decât guvernul precedent, decât anul precedent şi şi-au propus să facă investiţii de 5,1% din PIB. Ce vedem la rectificarea bugetară? Că se taie de la partea de investiţii publice. Şi vreau să vedeţi ce s-a întâmplat cu sistemul de irigaţii, acolo unde avem o lege care nu se respectă, unde avem o sumă mult redusă decât cea care ar fi trebuit alocată la începutul anului, şi anume 168 de milioane de lei în loc de aproape 700 milioane de lei - aceşti bani au fost tăiaţi de la Ministerul Agriculturii, redistribuiţi către alte capitole bugetare. Cu alte cuvinte, ne-am asumat că în 2016 vom face zero investiţii în reabilitarea sistemului de irigaţii. De asemenea, fondurile europene rămân la nivelul zero, indiferent câte explicaţii ar încerca să dea ministrul Ghinea. (...) Avem o colaborare foarte bună cu PSD şi împreună în Parlament vom monitoriza toate acţiunile pe care Guvernul le va întreprinde în perioada următoare, astfel încât ele să nu afecteze sub niciun aspect drepturile pe care le au cetăţenii", a mai spus Daniel Constantin.

Citește și: STUDIU Câte femei recunosc că fac sex oral și câte spun că le place: O să rămâi surprins

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.