Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE cere DEMISIA ministrului Educației după ultima GAFĂ făcută

newsspaces.tk
mircea dumitru

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a solicitat, sâmbătă, demisia ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, pe motiv că acesta nu ar cunoaşte legislaţia, în contextul declaraţiilor sale cu privire la sistemul de homeschooling (şcoală acasă).

Potrivit reprezentanţilor ALDE, reglementările cu privire la acest sistem, dar şi alte aspecte esenţiale în domeniul educaţiei necesită un amplu proces de consultare, care nu a avut loc până acum.

Citește și: Gafă a ministrului Educaţiei: Ce a declarat Mircea Dumitru despre homeschooling

"Gafa ministrului Educaţiei, care nu cunoaşte legislaţia în vigoare atunci când e la conducerea unei instituţii care gestionează sistemul de învăţământ, este una impardonabilă. Apreciem că un ministru al Educaţiei Naţionale are ca principală obligativitate legală îmbunătăţirea şi consolidarea sistemului naţional al învăţământului şi nu iniţierea fără consultări a unui sistem alternativ de educaţie. Pe cale de consecinţă, solicităm demisia ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, cu atât mai mult cu cât se constată o tendinţă susţinută de iniţiere şi impunere a unor reglementări fără niciun fel de consultări", se arată într-un comunicat al ALDE.

Reprezentanţii ALDE precizează că în România nu există niciun fel de reglementare legală referitoare la acest sistem de educaţie, iar "cele aproximativ 200 de familii care au apelat la această variantă educaţională au recurs în cea mai mare parte la înscrierea copiilor în cadrul unor şcoli din afara României".

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat vineri seara la Digi 24 referindu-se la sistemul homeschooling (şcoala acasă) că există aspecte pozitive, dar şi anumite riscuri pe care şi le asumă părinţii atunci când aleg pentru copiii lor acest sistem.

"Nu ştiu foarte bine cum funcţionează acest sistem în România în momentul de faţă (sistemul de şcoală acasă), ştiu că a început mai demult. Am avut câteva discuţii cu persoane care doreau să folosească sistemul pentru copii şi m-au întrebat înainte de a fi ministru. Ar trebui să mă interesez şi să văd nu numai teoriile despre homeschooling, ci şi funcţionarea lor exactă în România şi cadrul legislativ în care funcţionează. Cu siguranţă că există aspecte pozitive, dar există şi anumite riscuri pe care ţi le asumi ca părinte. Aspectele pozitive sunt evidente, pentru că există o anumită libertate de a alege subiecte, educatorii pe care vrei să îi ai, cu cine faci anumite activităţi care sunt agreate de către copilul tău", a afirmat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.