Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE clocotește, Ion Cupă dezvăluie de ce a acceptat propunerea lui Dăncilă: 'Demersul meu este tocmai salvarea partidului'

Facebook
Ion Cupă

Liderul ALDE Dolj, Ion Cupă, propus la Ministerul Energiei, spune că demersul său și al colegilor săi este tocmai pentru salvarea ALDE și repunerea partidului pe drumul corect.

„O spun clar, limpede pentru toată lumea. Acceptarea propunerii premierului, de a prelua portofoliul Energiei, nu înseamnă, sub nicio formă, plecarea la PSD. Sunt membru fondator ALDE, sunt vicepreşedinte naţional al partidului, ales de Congresul partidului, sunt preşedintele organizaţiei judeţene Dolj, ales democratic de cei 750 de delegaţi la Conferinţa Judeţeană de Alegeri. Am o responsabilitate uriaşă pentru destinul ALDE, pe care mi-o asum până la capăt. Demersul meu şi al colegilor mei, tot mai mulţi în toată ţara, este tocmai salvarea partidului, a identităţii sale liberale şi repunerea lui pe drumul corect”, scrie Ion Cupă pe Facebook.

Veste SURPRIZĂ din SUA pentru România - George Maior a făcut anunțul după tweetul lui Elon Musk. Guvernul Dăncilă, lăudat

În opinia acestuia, drumul corect pentru ALDE nu poate fi fuziunea cu partidul lui Victor Ponta, ci consolidarea ca „partid al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, partid al creşterii calităţii vieţii românilor, partid al sprijinirii iniţiativei şi capitalului românesc”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la ministerul Mediului, Ion Cupă la ministerul Energiei și Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

În replică, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.