Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE deschide noi orizonturi culturale: Garajele Leonida și Muzeul Național Tehnic, în proprietatea Primăriei Capitalei

ALDE
ALDE sigla

La inițiativa viceprimarului ALDE al municipiului București Tomnița Michaela Florescu și a Consilierilor Generali ALDE, Consiliul General al municipiului București a votat  proiectul de hotărâre prin care se solicită Guvernului României trecerea în administrarea domeniului public al Municipiului București a Muzeului Național Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida.  Solicitarea vine în contextual în care se dorește reabilitarea Muzeului Tehnic. Acesta urmează să fie parte integrantă a polului cultural dezvoltat în zona Parcului Carol, un parc cu potențial cultural remarcabil prin istorie și tradiție. Muzeul Tehnic se află în present într-o clădire improprie sub forma unui pavilion ce datează din 1934, cu o suprafață de expunere de aproximativ 3000 de metri în interior și 1000 de metri în exterior. Muzeul Tehnic deține în prezent un patrimoniu muzeal de peste 5000 de piese, din care, aproximativ 300 sunt de o valoare excepțională.

De asemenea, tot la inițiativa viceprimarului municipiului București Tomnița Michaela Florescu și a Consilierilor Generali ALDE, Consiliul General al municipiului București a votat solicitarea similar către Guvernului României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului București a Garajelor Leonida. Odată realizat acest transfer, Garajele Leonida vor primi o nouă destinație, aceea de Muzeu al Mobilității. Acesta va complete polul cultural în zona Pieței Victoria, alăturându-se celor trei muzee aflate în zonă. Scopul acestor patru muzee este să-și gândească spațiul public, punând în valoare un patrimoniu cultural și științific unic în România, spațiu ce ar putea deveni un nou brand  pentru București. Construcția strategic a acestei zone vizează conectarea naturală a celor patru instituții muzeale într-un spațiu public emblematic, prin facilitarea accesului pietonal și realizarea unei zone cu o imagine și o identitate unitare, la scara orașului, ce se va constitui într-un pol social și cultural.

Citește și: Comisiile juridice reunite din Camera Deputaţilor şi Senat au validat dosarele celor doi candidaţi propuşi pentru şefia AEP

Inițiativele viceprimarului ALDE Tomnița Michaela Florescu au fost susținute de către reprezentanții Alianței Liberalilor și Democraților, din cadrul Primăriei Municipiului București, respective consilierii generali Claudiu Daniel Catana, Valentin Voicu și Tudor-Tim Ionescu și aprobate cu unanimitate de voturi, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.