Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE e membru cu drepturi depline al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Europa

O delegație ‎ALDE România‬, condusă de copreședinții Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, participă, în perioada 19-21 noiembrie a.c., la Congresul Partidului Alianța Liberalilor și Democraților din Europa (ALDE Party), care are loc la Budapesta.

La această reuniune participă cei mai importanți lideri liberali europeni precum Graham Watson, președintele ALDE Party, Guy Verhofstadt, liderul Grupului ALDE din Parlamentul European, Miro Cerar, primul ministru al Sloveniei, Xavier Battel, primul ministru al Luxemburgului, Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție, Violeta Bulc, comisarul european pentru Transporturi, dar și mulți alți reprezentanți de seamă ai liberalismului european.

În cadrul acestei reuniuni a ALDE Party s-a oficializat aderarea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din România, ca membru cu drepturi depline al familiei liberale europene.

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, alături de Norica Nicolai, membru al Parlamentui European, a prezentat în fața membrilor Consiliului ALDE Party argumentele în favoarea acordării statului de membru cu drepturi depline formațiunii ALDE România. În acest context, Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că ALDE este singurul partid liberal din România. ALDE este singura voce care apără necondiționat statul drept, susținând drepturile și libertățile individului, echilibrul puterilor în stat și constituționalismul.

„Prin calitatea obţinută, ţara noastră este din nou reprezentată în familia liberalilor europeni. Suntem bucuroși și extrem de onorați pentru că am devenit oficial membri ai ALDE Party. În cadrul acestei reuniuni a ALDE Party a fost conturată agenda liberală europeană. De asemenea, la acest congres le-am prezentat colegilor noștri liberali din Europa proiectul pe care ni l-am asumat în fața românilor, proiect intitulat România a 7-a putere economică a Europei, proiect pe care toți cei prezenți la Budapesta au fost încântați să îl audă”, a precizat copreședintele ALDE Daniel Constantin.

În cadrul congresului, delegația ALDE a avut întâlniri cu reprezentanți ai partidelor liberale din Germania, Marea Britanie, Olanda, Bulgaria, Macedonia și Republica Moldova, prilej cu care s-a discutat despre viitorul liberalismului în Europa și sprjinul reciproc în promovarea unor proiecte politice viitoare.

O delegație restrânsă a ALDE România, formată din copreședinții Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin și președintele executiv Daniel Barbu, s-a întâlnit cu Guy Verhofstadt, liderul grupului Alianței Liberalilor și Democraților din Parlamentul European (ALDE Group). Discuțiile au vizat organizarea unei ședințe a Biroului ALDE Party în România anul viitor, precum și evoluțiile politice recente. Totodată, Guy Verhofstadt a oferit sprijinul Grupului ALDE pentru consolidarea poziției ALDE România atât la nivel european, cât și la nivel național.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.