Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE european a intrat în campanie electorală: un candidat este cunoscut pentru sancţiunile financiare dure aplicate multinaţionalelor americane

 Margrethe Vestager viorel stefan

Liberalii şi centriştii din Uniunea Europeană reuniţi în formaţiunea ALDE, a patra forţă politică din Parlamentul European, au dat joi startul, la Bruxelles, campaniei lor electorale, având-o cap de listă pe daneza Margrethe Vestager, comisar european, relatează AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Uber, SOLICITARE FULGER pentru Guvernul României după anunțul că le-ar putea fi interzisă activitatea

Cu două luni înainte de scrutinul de la sfârşitul lui mai, comisarul european pentru Concurenţă, una din cele mai proeminente figuri ale instituţiilor europene, se poziţionează astfel în cursa pentru a-i succeda lui Jean-Claude Juncker la şefia Comisiei Europene.

Într-un interviu apărut joi în cotidianul danez Politiken, ea a recunoscut că intră în această cursă.

Însă "nu este vorba de a distribui CV sau de a te declara candidat la un post, este în primul rând vorba de idei, de cum să răspundem încălzirii climatice, securităţii cibernetice, imigraţiei", a nuanţat ea ulterior în faţa presei în capitala europeană.

Citește și: Mega Image a retras de la comercializare un întreg lot de mix de fructe exotice existând suspiciunea contaminării cu salmonella

La Bruxelles, Margrethe Vestager, fost ministru danez al Economiei, în vârstă de 50 de ani, a fost prezentată miercuri de ALDE ca membră a unei echipe de şapte personalităţi desemnate să gestioneze campania electorală.

Ceilalţi sunt fostul premier belgian Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, comisarul european pentru Transporturi, slovena Violetta Bulc, italianca Emma Bonino, fost comisar european şi fost ministru al Afacerilor Externe, şi spaniolul Luis Garicano, membru al partidului Ciudadanos.

Din această echipă majoritar feminină mai fac parte Nicola Beer, unul din liderii partidului liberal FDP din Germania, şi Katalin Cseh, din partea formaţiunii Momentum din Ungaria.

"Ne vom lupta în această campanie. Vom fi o forţă de care va trebui să se ţină cont în noul parlament", a spus preşedintele partidului ALDE, eurodeputatul olandez Hans van Baalen, salutând toate spiritele 'combative' din această echipă.

Citește și: BEC NU se joacă - A trimis ADRESĂ către Poliție și MAI și cere AMENDAREA partidelor care fură startul campaniei electorale

"Aş spune că este o persoană puternică", a declarat el prezentând-o public pe Margrethe Vestager, după Verhofstadt, cunoscut pentru tonul său direct şi diatribele sale împotriva euroscepticilor.

Printre cele câteva sute de persoane reunite joi de ALDE se numără şi premierul olandez Mark Rutte, precum şi omologii săi belgian şi luxemburghez, Charles Michel şi Xavier Bettel, ambii cunoscuţi ca apropiaţi ai preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Viitorii aleşi europeni ai 'La République en marche' (LREM), partidul majorităţii prezidenţiale în Franţa, s-ar putea alătura în cele din urmă grupului liberal şi centrist din PE.

Supranumită 'Tax Lady' de către Donald Trump, Margrethe Vestager este cunoscută în întreaga lume pentru sancţiunile financiare dure aplicate multinaţionalelor americane acuzate la Bruxelles că abuzează de poziţia lor dominantă sau că scapă de Fisc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.