Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE: Fiecare zi e o zi bună pentru o moţiune de cenzură

motiune

ALDE militează pentru depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului condus de Dacian Cioloş, anunţă senatorul Daniel Barbu. El spune pe de altă parte că ALDE va încheia "cu cea mai mare probabilitate, o alianţă postelectorală cu PSD". Cât despre data alegerilor parlamentare, senatorul precizează în nume personal că 4 sau 11 decembrie sunt potrivit Constituţiei "singurele date plauzibile".

"Opinia mea şi a ALDE este clară din noiembrie trecut, de când a fost instalat acest Guvern: fiecare zi e o zi bună pentru o moţiune de cenzură, orice zi pierdută cu acest Guvern la Palatul Victoria este o zi proastă pentru ţară (...). S-a spus că dacă e o moţiune de cenzură apare instabilitate. O mai mare instabilitate decât creează domnul Cioloş şi echipa sa nu poate fi imaginată", a declarat, la RFI, Daniel Barbu.

Întrebat dacă data alegerilor parlamentare ar trebui să fie 4 sau 11 decembrie, senatorul ALDE a precizat că aceste date "sunt potrivit Constituţiei singurele plauzibile, în măsura în care după data alegerilor, în 20 de zile trebuie convocat noul Parlament. Parlamentul care este în exerciţiu acum îşi termină mandatul pe 19 decembrie. Deci 4 sau 11, din punctul meu absolut personal de vedere, cele două date sunt indiferente, oricare dintre ele este potrivită. Nu ar putea fi, dacă luăm în serios litera Constituţiei, o altă dată pentru alegeri".

În ceea ce privește cu cine se va alia ALDE după alegerile parlamentare, acesta a spus că cel mai probabil va fi ”o alianţă postelectorală cu Partidul Social Democrat, cu care am colaborat şi colaborăm în continuare şi după alegerile locale. Protocolul pe care l-am semnat la începutul acestui an prevede asemenea colaborări postelectorale şi pentru alegerile locale şi pentru cele generale. Deci nu avem în vedere în acest moment vreo altă alianţă posibilă decât cea cu PSD".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.