Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția ALDE după moartea fulgerătoare a lui Hans van Baalen: 'Liberalismul european a pierdut o voce importantă'

ALDE
ALDE sigla

ALDE România își exprimă regretul profund la dispariția fulgerătoare a liderului european liberal Hans van Baalen, care s-a aflat la conducerea partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa în ultimii 6 ani.

«Liberalismul european a pierdut o voce importantă în lupta pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești. Un profil remarcabil de ideolog și politician pe care l-am urmărit și apreciat, Hans van Baalen a fost unul dintre promotorii liberalismului activ, care se construiește și se evidențiază prin implicarea tuturor celor care își asumă să contribuie la schimbare. Această schimbare începe cu un efort constant și consistent de a pune capăt tuturor formelor de abuzuri, un efort în care fiecare, în comunitățile noastre, trebuie să se ridice și să vorbească împotriva nedreptăților și a încălcărilor flagrante ale drepturilor și libertăților individuale. Hans van Baalen a reușit să transforme îndemnul său la acțiune într-o sursă de inspirație.», a declarat președintele ALDE România, Daniel Olteanu.

Liderul ALDE România a menționat că dispariția subită a lui Hans van Baalen lasă formațiunea pe care o conduce fără «un prieten al României devotat liberalismului».

«În numele colegilor din ALDE, transmit mesajul meu de condoleanțe familiei celui care a fost Hans van Baalen, un prieten al României devotat liberalismului.», a mai spus Daniel Olteanu.

Precizăm că eurodeputatul olandez Hans Van Baalen a fost președintele partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa începând cu anul 2015, iar între anii 2009 și 2014 a fost preşedinte al Internaționalei Liberale, federaţia care îi reuneşte pe liberalii din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.