Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE intervine în scandalul prezenței lui Iohannis la ședințele de Guvern

varujan vosganian

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, spune că ar fi neconstituțional ca Guvernul să adopte sau să respingă acte normative sub conducerea șefului statului, după ce Klaus Iohannis a anunțat că va merge la ședințele Executivului.

„Președintele României, potrivit, art 87 din Constituție, nu poate participa, la cererea sa, la orice ședință de Guvern, ci numai la acelea în care se dezbat teme privind politica externă, apărarea și ordinea publică. Și nu conduce ședințele de Guvern decât în aceste situații și cu aceste limite procedurale. În momentul în care dezbaterea pe respectivele subiecte s-a încheiat, Președintele părăsește sala în care are loc ședința de Guvern sau rămâne doar să asiste. Altminteri s-ar ajunge la situația neconstituțională și, deci, inacceptabilă, ca Guvernul să adopte sau să respingă acte normative sub conducerea Președintelui și nu a prim-ministrului”, a scris Vosganian, marți, pe Facebook.

Potrivit Constituției, Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii. Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.

Citește și: Guvernul, replică EXPLOZIVĂ, după ce Iohannis a anunțat că participă la ședințele de Guvern: ar încălca legea

Citește și: Florin Iordache, atac INCENDIAR după ce Iohannis a anunțat că merge peste Guvern

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.