Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE pare că s-a resemnat cu ideea excluderii din ALDE european: Norica Nicolai a dat semnalul și îl atacă pe Guy Verhofstadt

exit-iesire

Situația partidului lui Călin Popescu Tăriceanu nu este una deloc comodă în Europa. De câteva luni se vorbește tot mai intens despre faptul că ALDE va fi exclus din ALDE european, mai ales că Tăriceanu nu s-a zbătut prea tare pentru implementarea măsurilor cerute de Guy Verhofstadt.

Citește și: SURSE - Klaus Iohannis pregătește o mare lovitură: Cristina Tarcea, judecător la Curtea Constituțională

Liderul ALDE european i-a cerut direct lui Tăriceanu să se asigure că Executivul de la București va respecta recomandările Comisiei de la Veneția.

”Ieri m-am întâlnit cu domnul Tăriceanu la Bucureşti. Am stabilit împreună că singurul mod de a garanta statul de drept din România este implementarea totală şi necondiţionată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Aceasta înseamnă că toate cele trei elemente aflate în dispută – reforma justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală - trebuie să fie aliniate cu recomandările Comisiei, urmând ca după adaptarea şi aprobarea lor de către guvern şi parlament, ele să fie din nou evaluate de către acest înalt for“, a scris Guy Verhofstadt, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.

În tot acest război, europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, cap de listă la europarlamentare, vine cu un atac fără precedent la adresa lui Guy Verhofstadt. Mesajul poate fi citit ca un semnal clar că deja s-a decis soarta ALDE în Europa, iar de acum oamenii lui Tăriceanu nu mai au nimic de pierdut.

”Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt și Manfred Weber, politicieni pe care credeam că-i cunosc, care își permit să dea ordine sistemului de justiție din România și cer suspendarea legilor din țara noastră doar pentru ca ei să-și bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruța Kovesi în fruntea EPPO.

Destul! M-am săturat de dublul vostru standard, m-am săturat de faptul că ne cereți permanent o justiție independentă, dar ne dați ordine de la Bruxelles pentru ca cei care vă servesc interesele să fie exonerați de răspundere. Lucrul acesta explică de ce unii au ales să părăsească UE, iar alții să o conteste. Într-o Uniune Europeană care presupune că respectă statul de drept și propriii cetățeni, nu au ce căuta astfel de comportamente hegemonice care dăunează întregului proiect european. Am înțeles clar că voi sunteți cei care vreți o altă Uniune Europeană, doar a voastră, a celor care și-au făcut un scop în viață din a-i umili pe ceilalți. Nu asta este Uniunea Europeană la care noi am aderat și care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidarității, a egalității dintre cetățeni și statele membre. 
Sper ca următorul Parlament European să nu vă mai găsească în poziții din care să vă manifestați în acest mod față de Europa deoarece voi sunteți cei care faceți cele mai mari deservicii acestui proiect!”, scrie Norica Nicolai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.