Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE răspunde, după ce Guy Verhofstadt i-a amenințat cu EXCLUDEREA din grupul ALDE european

express.co.uk
Guy Verhofstadt

Teodor Meleșcanu a declarat, duminică, că mesajul lui Guy Verhofstadt, care a spus că atâta timp cât ALDE România va susține aplicarea recomandărilor Comisiei de la Veneția legate de justiție atunci va avea un loc în familia ALDE european, a fost foarte direct, realist și este unul de încurajare.

Citește și: Carmen Dan a CEDAT presiunilor: adevărul despre protestele din 10 august iese la iveală/SURSE

„Eu cred că este un mesaj foarte direct și foarte realist pentru că România va avea câteva sute de dosare de gestionat pe perioada Președinției (Consiliului UE - n.r.). Ne revine o foarte mare responsablitate. Toate aceste teme evident că vor fi însumate în discuțiile viitorului buget al UE după anul 2020. Avem într-adevăr dosare foarte grele. Austria a adus și ea o contribuție, dar greul lucrurilor vine pe Președinția României. Din acest punct de vedere împărtășim punctul dumnealui de vedere”, a afirmat Teodor Meleșcanu, duminică seară la Digi 24.

Acesta a adăugat că și ALDE România este preocupat de recomandările Comisiei de la Veneția și de ideea de a avea un stat de drept funcțional, bazat pe legi adoptate în Parlament, nu pe protocoale secrete.

„În parte a doua a postării dânsului există referiri la statul de drept, la modificările Codurilor Penale. Vă asigur că ALDE România va merge pe aceste idei, mai ales că România are nevoie acum de un stat de drept funcțional, bazat pe legile adoptate de Parlament și nu pe protocoale, procese, achitări la unii, la alții condamnări, chiar dacă nu sunt probe. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost una dintre vocile foarte sonore pentru întărirea statului de drept, a independenței justiției în România și a unei justiții corecte. Este preocuparea noastră și cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu toate dezbaterile care au loc în Parlament. Deci nu e nicio problemă. E mai degrabă un mesaj de încurajare pe care eu îl receptez foarte clar”, a conchis Meleșcanu.

Liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, a transmis, joi, că dacă formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu susține aplicarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneția în privința legilor justiției și ONG-urilor va avea ”un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE, dacă nu, nu”.

”România preia Președinția Uniunii Europene într-un moment critic, când mai multe negocieri legislative trebuie duse la bun sfârșit înaintea alegerilor europene. Le doresc mult succes. În același timp guvernul trebuie să își îndeplinească angajamentele privind statul de drept: reforma justiției, a codului penal și cea a legii ONG-urilor trebuie să reflecte în totalitate recomandările Comisiei de la Veneția și să fie supuse unei reevaluări de către acest organism înainte de a intra în vigoare”, a scris pe Facebook Guy Verhofstadt.

Acesta a mai afirmat că liberalii români, cu referire la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, au promis să urmeze această cale și că se așteaptă să acționeze ca atare.

”Dacă vor face acest lucru vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu”, a avertizat Verhofstadt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.