Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE, reacţie la înregistrarea secretă din biroul şefei DNA: Apel către cei care 'și-au făcut din această instituție un stindard al asanării morale a societății

sigla alde

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, reacţionează la înregistrarea realizată în biroul şefei DNA şi apărută în presă. Vosganian lansează un apel la cei care susţineau că DNA este un etalon moral.

"Există, neîndoielnic, o morală a celor nedreptățiți. Istoria ne oferă numeroase exemple de jertfe care au sfidat, cu demnitate, asupririle de orice fel și și-au asumat martiriul în numele celor nedreptățiți. Există, în același timp și chiar mai presus, o morală a celor care trebuie să facă dreptate. Altminteri, dreptatea lipsită de morală se transformă în cea mai monstruoasă nedreptate.

Am ascultat (auto)înregistrarea unei conversații dintre două doamne din conducerea Departamentului Național Anticorupție. Mă căznesc să găsesc etalonul de moralitate care se degajă din acea conversație și nu reușesc. Poate mă ajută cei care, în timpul protestelor înțesate de lozinci elogioase la adresa DNA, și-au făcut din această instituție un stindard al asanării morale a societății românești", scrie Vosganian pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Nu trebuie să-ţi lipsească de pe masă: Alimentele care reduc riscul de cancer şi diabet

Înregistrarea apărută în spațiul public, în care protagoniste sunt actuala șefă a DNA, Anca Jurma, și procurorul Florentina Mirică, a creat agitație și stupoare în sistemul judiciar, mai ales pentru că joi se va discuta prelungirea mandatului interimar al celei dintâi la cârma Direcției Naționale.

De exemplu, Anca Jurma se plânge de lipsa de curaj a procurorilor din DNA: „Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!”, se arată în înregistrarea publicată.

În replică, Anca Jurma a precizat, într-o declarație transmisă presei, că la discuție au participat doar cele două și nu i-a fost cerut acordul pentru efectuarea înregistrării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.