Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE sector 3: 'Solicităm lansarea lui Călin Popescu Tăriceanu ca unic candidat al ALDE, PSD și PRO România'

Ultimele sondaje, apărute în spațiul public, arată că președintele Klaus Iohannis este pe primul loc în preferințele românilor pentru alegerile prezidențiale, urmat la mare distanță de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar și de ceilalți candidați. Premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD, este abia pe locul șase.

ALDE consideră că singura șansă pentru ca actualul președinte să fie învins la scrutinul de la sfârșitul acestui an este ca PSD, ALDE și PRO România să aibă un singur candidat, în presoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Sondaj: Klaus Iohannis, de neoprit în cursa către Cotroceni! Surpriza de pe locul doi

"Urmare sondajelor ce îl arată ca favorit pe președintele în funcție Klaus Iohannis, cu aproape 42 de procente, nu ne rămâne de făcut decât să așteptăm un scrutin cu un rezultat previzibil din care niciun candidat să nu adune suficiente voturi pentru a ajunge în turul 2.

Cred că nu ne putem resemna și nu ne putem mulțumi fără a acționa.

Cunoscut fiind faptul că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a fost cotat în aproape toate sondajele pe locul 2 în încrederea românilor, propun conducerii centrale a PSD și organizațiilor județene să înțeleagă că singura șansă este ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul unic al PSD-ALDE-PRO România la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019.

Viorica Dăncilă se situează abia pe locul 6 cu un procent ce depășeste cu puțin 7%, iar conducerea centrală a PSD trebuie să fie pe deplin conștientă ca nu va intra în turul al doilea cu Viorica Dăncilă pe post de candidat ce adună 7% din preferințelor alegătorilor.

Citește și: Silviu Mănăstire pune tunurile pe USR-PLUS! Ce are în comun Alianța 2020 cu partidul lui Gabriel Oprea

Așadar, dacă duminică ar fi alegeri prezidențiale dintre românii care au spus că se vor prezenta la urne, 41,7 % au spus că vor vota pentru Klaus Iohannis, în scădere față de luna iunie, când actualul președinte era cotat cu 42,4%.

Următorul clasat este Călin Popescu Tăriceanu (13,8%), în scădere față de iunie, când era cotat cu 15,5%, apoi Victor Ponta (12, 9%), Dacian Cioloș (10,4%), Dan Barna (9,4%), Viorica Dăncilă (7,5%), Eugen Tomac (2,8%) și Kelemen Hunor (1,5%).

Cu atât mai mult cu cât opinia publică cere un președinte preocupat de soarta românilor, un președinte activ și hotărât, cred că forțele din coaliție trebuie să îl nominalizeze pe cel care reușește să fie capabil de a confirma în numele și pentru interesul tuturor cetățenilor din România un trai sigur și garanția că drepturile lor vor fi respectate întotdeauna: Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Ieșire scandaloasă a unui fost candidat USR, în legătură cu cazul de la Galați: ‘Panarama aia mică și-a tras-o până a rupt-o ăla’

În calitate de secretar coordonator al filialei ALDE Sector 3 solicit, pe această cale, lansarea lui Călin Popescu Tăriceanu ca unic candidat al ALDE, PSD și PRO România", se precizează într-un comunicat ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.