Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE vrea să răstoarne calculele pentru Primăria Capitalei. Cine sunt liderii măsuraţi în sondajul intern (surse)

cotidianul.ro
alde tariceanu

ALDE a lansat recent un sondaj de opinie la nivelul Bucureștiului pentru a măsura mai mulți candidați din interiorul partidului și a vedea care sunt șansele acestora de a câștiga Primăria Capitalei. În funcție de candidatul desemnat, ALDE ar putea încurca socotelile în viitoarea campanie electorală.

Potrivit unor surse interne, în sondaj sunt măsurați lideri cu notorietate din partid, precum Andrei Gerea, Anton Anton și Norica Nicolai.

Convinși acum că alegerile locale se vor desfășura în două tururi de scrutin, liberalii ALDE fac măsurătorile numai pentru această variantă, motivul pentru care acestea s-au declanșat recent fiind tocmai așteptarea momentului asumării răspunderii în Parlament și anunțarea fermă de către PNL a posibilității ca Guvernul să emită o ordonanță de urgență în cazul în care s-ar declara neconstituționalitatea actului. Sunt, de asemenea, potrivit surselor, măsurate șansele altor lideri importanți care vor fi aruncați în bătălia pentru câștigarea fotoliului de primar al unor orașe mari ale țării.

Andrei Dominic Gerea, președinte ALDE București, este deputat în Parlamentul României încă din anul 2004 și a fost nu numai ministru al economiei și ministru pentru energie și IMM în guvernările anterioare, ci și consilier local al Primăriei Sectorului 1 și director al unor importante bănci. Acesta are prima șansă pentru a fi desemnat să devină candidatul ALDE la Primăria Capitalei.

Anton Anton, de formație inginer, profesor universitar la UTCB, fost presedinte al Senatului UTCB, îndeplinind în trecut funcțiile de ministru al Educației și pe cel al Energiei, este vicepreședinte ALDE.

ALDE, spun sursele, măsoară inclusiv șansele Noricăi Nicolai, absolvent de drept, fost europarlamentar in perioada 2007-2016, cu o activitate susținută în favoarea drepturilor cetățenilor. De asemenea, sondajul ALDE măsoară și candidați din afara partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.