Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alec Baldwin, trimis din nou în judecată pentru împuşcătura fatală de pe platoul de filmare

hollywoodreporter.com
alec baldwin

Actorul Alec Baldwin va fi trimis în judecată, joi, în statul american New Mexico, după ce a fost acuzat din nou de omor prin imprudenţă în cazul împuşcării mortale, în 2021, a unei directoare de imagine, pe platoul de filmare al peliculei "Rust", au anunţat marţi autorităţile, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Un purtător de cuvânt al sistemului judiciar din New Mexico a declarat într-un e-mail că trimiterea în judecată a lui Alec Baldwin la tribunalul districtual din Santa Fe va fi o procedură virtuală.

Avocaţii lui Baldwin nu au răspuns imediat la o solicitare formulată de Reuters de a comenta.

La începutul acestei luni, când au fost anunţate noile acuzaţii, avocaţii lui Baldwin, Luke Nikas şi Alex Spiro, au emis o declaraţie în care au spus: "Aşteptăm cu nerăbdare ziua noastră în instanţă".

Împuşcătura de la 21 octombrie 2021 de pe platoul de filmare al peliculei "Rust" a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins.

Redeschiderea procesului penal împotriva lui Baldwin vine la câteva luni după ce acuzaţiile anterioare au fost retrase.

Noile acuzaţii au fost formulate de un mare juriu din New Mexico, după ce, în urma unui test medico-legal independent, s-a concluzionat că Baldwin ar fi trebuit să apese pe trăgaciul unui revolver pe care îl folosea în timp ce repeta o scenă pentru ca acesta să tragă glonţul real care a lovit-o pe Hutchins în piept şi a ucis-o.

Concluzia a fost aceeaşi cu cea a unui test anterior efectuat de FBI.

În octombrie, când procurorii şi-au anunţat intenţia de a aduce cazul în faţa unui mare juriu, avocaţii apărării au numit situaţia o "tragedie teribilă", care "a fost transformată în această urmărire penală eronată".

Baldwin, actor premiat cu Emmy, care a jucat în comedia TV de succes "30 Rock" difuzată de NBC, a negat că a apăsat pe trăgaci şi a declarat că nu este responsabil pentru moartea lui Hutchins.

Regizorul "Rust", Joel Souza, a fost lovit şi rănit în umăr de acelaşi glonţ care a ucis-o pe Hutchins în timpul turnării filmului, pe un platou de filmare din afara oraşului Santa Fe.

Potrivit unui raport al poliţiei, David Halls, asistentul de regie care i-a înmânat revolverul lui Baldwin, i-a spus actorului că arma era "rece", termen folosit în industrie care semnifică faptul că aceasta nu conţinea muniţie reală şi nici măcar gloanţe oarbe. Halls a declarat poliţiei că nu ştia că arma era încărcată.

Anul trecut, în urma unui acord în care a acceptat să pledeze vinovat în acest proces, Halls a primit o condamnare de şase luni de închisoare cu suspendare, cu eliberare condiţionată fără supraveghere, o amendă de 500 de dolari, 24 de ore de muncă în folosul comunităţii şi obligaţia de a participa la un curs de siguranţă pentru utilizarea armelor de foc, sub acuzaţia de neglijenţă în mânuirea unei arme mortale.

Armuriera filmului, Hannah Gutierrez, care a mânuit arma înaintea lui Halls, a fost, de asemenea, acuzată de omor prin imprudenţă. Ea urmează să fie judecată în acest an.

Procurorii au respins anterior acuzaţiile formulate împotriva lui Baldwin pe baza dovezilor că cocoşul revolverului ar fi putut fi modificat, ceea ce ar fi permis declanşarea armei fără apăsarea trăgaciului, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.