Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dan Barna cere AJUTORUL PSD și AUR pentru alegerea primarilor în două tururi: 'Sunt optimist că vor fi suficienți parlamentari'

Inquam Photos / George Calin
Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a declarat marți seara, la B1 TV, că este optimist în ceea ce privește proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, în ciuda opoziției partenerilor de guvernare de la UDMR. Acesta a precizat că este posibil ca PSD și AUR să susțină proiectul USR.

„Sunt optimist că vor fi suficienți parlamentari din tot arcul parlamentar care să înțeleagă necesitatea. PSD și AUR sau bucăți dintre ei, persoane dintre ei care înțeleg că două tururi înseamnă o reprezentare mai bună a cetățenilor.

Atât, indiferent cine are majoritate să câștige, dar reprezentativitatea unui primar contează și două tururi chiar despre asta este vorba”, a spus vicepremierul.

Întrebat despre susținerea reformelor de către partidele din coaliție, Dan Barna a spus că partidele au viteze diferite în ceea ce privește dorința de implementare a acestor reforme:

„Sunt viteze diferite în ceea ce privește dorința de a schimba lucrurile în România. Pentru o parte din membrii coaliției, păstrarea unui status quo, unei situații nemodificate, nu deranjează cu nimic.

Pentru noi este important să arătăm că România se poate schimba și că niște lucruri pot să fie îmbunătățite în această țară și tocmai de aici vine această încleștare”, a spus Dan Barna.

Acesta a spus că nu ia în seamă înțepăturile electorale adresate de liderii PNL, la adresa USR:

„Înțeleg că este o competiție electorală spectaculoasă la PNL, mai degrabă gălăgioasă. Fiecare partid își administrează campania internă cum consideră.

Dacă reușim să facem aceste reforme pot să își dea cu părerea oricare dintre colegi, că până la urmă libertatea de expresie este un drept asigurat. Dincolo de aceste înțepături, adaptate unei audiențe sau alteia. miza reală este ce reforme reuim să facem ca parteneri de guvernare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.