Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerea primarilor în două tururi, vot negativ în Comisia pentru administraţie publică a Camerei Deputaţilor

ziaruldeiasi.ro
primari

Comisia pentru administraţie publică a Camerei Deputaţilor a respins, marţi, proiectul de lege iniţiat de USR privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Au fost 9 voturi 'pentru' şi 15 'contra', anunță AGERPRES.

Citește și: Decizie neașteptată- Vedeta PRO intră în politică

Raportul Comisiei pentru administraţie este preliminar, urmând să se pronunţe şi Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, pentru că pe acest proiect sunt sesizate ambele comisii, iar apoi va merge în plenul Camerei, a precizat preşedintele comisiei, liberalul Florin Roman.

Deputatul USR Tudor Benga, iniţiator al proiectului, a spus că proiectul creează premisele pentru o reprezentativitate reală a primarilor.

"Discutăm o problemă de reprezentativitate. Sunt primari aleşi în oraşe mari cu mai puţin de 10-20 la sută din totalul alegătorilor", a adăugat Benga, arătând că acest lucru trebuie reglementat.

În replică, deputatul PSD Ion Călin a subliniat că nu susţine proiectul.

Citește și: Klaus Iohannis, după discuția avută cu Orban și Cîțu: ‘Ecuația bugetului pe 2020 este una complicată’ .

"Statistica este una. Peste 70 la sută din primarii din România au ieşit cu peste 50 la sută dintre voturile electoratului. Democraţia se exprimă prin vot. Nu putem modifica câtă vreme legea nu obligă electoratul să meargă la vot (...). Iohannis a luat 66 la sută dintre cei care au ieşit la vot. Noi, în continuare, susţinem un raport de respingere pentru această iniţiativă", a afirmat Ion Călin.

Adoptarea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin a fost cerută de mai multe ori de USR şi PMP, acest lucru fiind prevăzut şi în acordurile politice încheiate de cele două formaţiuni politice cu PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.