Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri Brazilia: Lula da Silva caută să câștige simpatizanți din toate părțile. Unde a fost văzut miercuri

Agerpres
lula

Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva s-a întâlnit miercuri cu personalităţi de confesiune evanghelică, o operaţiune de seducere a unei părţi a electoratului majoritar favorabil adversarului său din turul al doilea al prezidenţialelor, Jair Bolsonaro, relatează AFP, citat de Agerpres.

În cursul acestei întâlniri de la Sao Paulo, Lula da Silva a prezentat o scrisoare în care se angajează să "apere libertatea de cult", dând asigurări, totodată, că este "împotriva avortului", cu 11 zile înainte de scrutinul în faţa preşedintelui în exerciţiu de extremă-dreaptă.

"Guvernul meu nu va fi în niciun caz un obstacol în calea liberei funcţionări a templelor", a scris fostul metalurgist în această scrisoare, un mod de a dezminţi zvonurile lansate de partizanii lui Bolsonaro, potrivit cărora va închide lăcaşurile de cult dacă va fi ales.

"Programul nostru de guvernare se angajează să respecte viaţa în toate etapele ei (...) Personal sunt împotriva avortului", se mai spune în scrisoare.

În aprilie, Lula da Silva a fost criticat vehement când a afirmat că avortul ar trebui "transformat într-o chestiune de sănătate publică" şi a fost nevoit să revină asupra declaraţiei sale. Potrivit ultimului sondaj al institutului Datafolha, publicat vineri, Jair Bolsonaro este creditat cu 65% din intenţiile de vot în rândul evanghelicilor, care reprezintă aproximativ o treime din populaţie, faţă de doar 31% pentru Lula.

Fostul preşedinte de stânga (2003-2010) a rămas în fruntea voturilor în rândul catolicilor (57%-43%) şi al tuturor respondenţilor (53%-47%). Pe de altă parte, în discursul său de miercuri, Lula da Silva a criticat predicile electorale din temple: "Dacă un pastor vrea să facă politică, să iasă în stradă".

Confederaţia naţională a episcopilor brazilieni a publicat un comunicat săptămâna trecută în care respinge "exploatarea credinţei (...) pentru a obţine voturi".

Preşedintele de extremă-dreaptă a fost acuzat recent de detractorii săi de recuperare politică când a mers la două mari sărbători catolice, Cirio de Nazaré, pe 9 octombrie, la Belem (nord), şi sărbătoarea sfintei ocrotitoare a Braziliei, Nossa Senhora de Aparecida, în statul Sao Paulo

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.