Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri cu SCANDAL într-o instituţie-cheie: Preşedintele este contestat - 'este o diferenţă'

scandal

Alegeri cu scandal într-o instituţie-cheie din România. Preşedintele este cel mai contestat. Sunt controverse mari la alegerile pentru şefia Uniunii Scriitorilor din România. Bătălia finală se dă între actualul preşedinte, Nicolae Manolescu, şi scriitorul Dan Lungu. Unii membrii ai Uniunii sunt nemulţumiţi de faptul că Manolescu se află de prea mult timp în fruntea instituţiei.

Citeşte şi: Audiere BOMBĂ: Unul dintre procurorii 'de elită' ai DNA dă explicaţii la CSM

În cursa pentru preşedinţia Uniunii Scriitorilor sunt înscrişi cinci candidaţi. Printre aceştia, şi Ştefan Mitroi. "Eu sunt doar un participant, un alergător cinstit. Nu mi se pare normal ca un preşedinte să se eternizeze, indiferent de cum l-ar chema, indiferent de cât de valoros ar fi. Se face, cred eu, cu intenţie, confuzia între criticul, omul de cultură Nicolae Manolescu, şi administratorul Nicolae Manolescu. Este, totuşi, o diferenţă între unul şi celălalt", explică scriitorul, conform Realitatea TV.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, anunţ ŞOCANT în scandalul salariilor: 'Bugetul de stat NU ÎŞI PERMITE aceste creşteri...'

Cu toate că nu îi contestă calităţile lui Manolescu, Ştefan Mitroi nu este de acord cu schimbarea statutului Uniunii, cea care i-a permis criticului literar să fie la conducerea instituţiei timp de 13 ani. "Este un lucru dovedit, crede Mitroi, că atunci ,,când un om ocupă prea mult timp un scaun, lucrurile încep să nu mai miroasă frumos. Americanii, de exemplu, au avut preşedinţi de succes, dar niciun preşedinte nu candidează mai mult de două mandate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.