Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în Franța – Marine Le Pen schimbă foaia în relația ei cu Vladimir Putin și Rusia: 'Procesul la care sunt supusă este deosebit de nedrept'

abc-cdn.net.au
Marine Le Pen

Marine Le Pen a fost o admiratoare a lui Vladimir Putin, dar insistă că invazia din Ucraina a schimbat acest lucru. Ea a declarat miercuri că acuzațiile potrivit cărora ar fi fost apropiată de Rusia sunt "nedrepte" și a reiterat că și-a schimbat poziția față de Kremlin de la războiul din Ucraina.

"Procesul la care sunt supusă este deosebit de nedrept", a declarat Le Pen într-o conferință de presă la Paris, în cadrul căreia și-a prezentat propunerile sale privind politica externă înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale franceze din 24 aprilie împotriva actualului președinte Emmanuel Macron.

"Până la declanșarea războiului din Ucraina, am crezut de fapt că era în interesul Franței să aibă din nou legături mai strânse cu Rusia și să împiedice Rusia să construiască o alianță atât de solidă cu China", a spus Le Pen.

Dar, de când Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie, Le Pen a încercat să se debaraseze de imaginea de candidat pro-Vladimir Putin. Ea susține că războiul i-a "schimbat părerea" despre Putin și a condamnat în mod constant invazia.

La începutul acestei luni, ea a calificat drept "crime de război" rapoartele privind masacrele de civili comise de trupele rusești la Bucea și a cerut o anchetă condusă de ONU.

Le Pen a vizitat Kremlinul în 2017 și aprecia la vremea respectivă „noua viziune” a președintelui rus asupra lumii. De asemenea, este cunoscut faptul că a acceptat împrumuturi rusești pentru a-și finanța partidul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.