Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în țara în care Radu Mazăre a cerut azil - Fostul președinte are un avans de zece procente

Operation World
Madagascar

Andry Rajoelina are un avans de zece puncte procentuale în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurat duminică din Madagascar, după numărarea a peste 90% dintre secţiile de votare el având 55,06% din voturi, faţă de 44,94% ale contracandidatului său Marc Ravalomanana, transmite luni Reuters preluată de Agerpres.

Comisia electorală de la Antananarivo a anunţat că au fost deja numărate voturile din 21.473 dintre cele 24.852 secţii de votare amenajate pe întregul teritoriu al ţării.

Citește și: ALERTĂ Pedeapsa Alinei Bica, SUSPENDATĂ - Fosta șefă a DIICOT va fi eliberată

Ravalomanana şi Rajoelina declaraseră că vor accepta rezultatele scrutinului, ceea ce a redus temerea că haosul politic din ultimii ani va continua în Madagascar.

Totuşi, duminică Marc Ravalomanana a denunţat cazurile de fraudă şi violenţe care au însoţit scrutinul şi a subliniat că acestea vor influenţa rezultatul alegerilor. ''Rezultatele acestor alegeri nu sunt credibile şi scrutinul nu este transparent'', a menţionat el într-o declaraţie dată publicităţii duminică seară.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale din Madagascar, Rajoelina a obţinut 39,23% din voturi, iar Ravalomanana 35,35% din voturi. Pe poziţia a treia s-a plasat Hery Rajaonarimampianina, care a devenit preşedinte după ce Andry Rajoelina a demisionat în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.