Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în Franţa. Un al doilea membru al guvernului socialist şi-a anunţat sprijinul pentru Macron

Un al doilea membru al guvernului socialist francez a schimbat tabăra, anunţând joi că îl susţine pe candidatul de centru Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale, relatează Reuters, conform agerpres.

Anunţul făcut de ministrul sporturilor, Thierry Braillard, survine cu o lună înainte de primul tur al alegerilor ce va avea loc pe 23 aprilie, sondajele indicând o victorie a candidatului Emmanuel Macron în cel de-al doilea scrutin din 7 mai împotriva liderei extremei drepte Marine Le Pen.

TEROARE în Londra. ŞAPTE suspecţi au fost ARESTAŢI - LIVE VIDEO

'Am decis să-l susţin pe Emmanuel Macron din prima rundă a alegerilor prezidenţiale', a anunţat Braillard într-un mesaj difuzat pe reţeaua de socializare Twitter. 'Nu este o alegere din oportunism, pentru că nu am negociat nimic, nu am discutat nimic cu nimeni. Pur şi simplu este o alegere pe bază de program. Programul lui Emmanuel Macron mi se pare cel mai adaptat provocărilor cu care se confruntă Franţa, îndeosebi în ceea ce priveşte provocarea economică', a declarat Braillard, potrivit cotidianului francez Le Monde, care aminteşte că ministrul este vicepreşedinte al Partidului Radical de Stânga, formaţiune care şi-a anunţat săptămâna trecută sprijinul pentru candidatul Partidului Socialist, Benoît Hamon.

content-image

După anunţul făcut la începutul săptămânii de secretarul de stat însărcinat cu relaţiile internaţionale în domeniul modificărilor climatice şi biodiversităţii, Barbara Pompili, Braillard este al doilea membru al guvernului socialist care părăseşte 'barca', sfidându-l pe preşedintele socialist Francois Hollande care ceruse ca membri ai guvernului să nu se implice în campanie până cel puţin la data de 24 martie.

Decizia survine după ce un nou sondaj de opinie efectuat de Harris Interactive îl plasează pe Macron în fruntea clasamentului în primul tur de scrutin din 23 aprilie, urmând ca în turul doi, prevăzut pentru 7 mai, să se confrunte cu lidera extremei drepte Marine Le Pen şi să obţină o victorie fără drept de apel în faţa acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.