Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în SUA: Reuniune specială a miniștrilor de externe din UE, duminică la Bruxelles

steinmeier

Ministerul de Externe german a indicat, miercuri, că o reuniune specială a șefilor diplomațiilor din statele membre ale Uniunii Europene va avea loc duminică, la Bruxelles, ca urmare a victoriei surpriză a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, desfășurate marți, transmit AFP și DPA, relatează Agerpres.

''Ministrul de externe (Frank-Walter) Steinmeier salută organizarea, duminică, a unei reuniuni a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană'' în urma scrutinului din Statele Unite, a indicat diplomația germană pentru AFP, în contextul în care luni la Bruxelles este oricum prevăzută reuniunea Consiliului Afaceri Externe al UE.

Anterior, șefa diplomației europene Federica Mogherini declarase că Uniunea Europeană "va continua să lucreze împreună' cu Statele Unite ale Americii, după victoria populistului republican Donald Trump în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie.

"Legăturile dintre UE și SUA sunt mai profunde decât orice schimbare politică", a scris, într-un mesaj pe Twitter, Federica Mogherini, primul responsabil european care a reacționat la victoria lui Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.