Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri la Brașov - Veştea (PNL Braşov): Suntem cu conştiinţa împăcată; Scripcaru - Să vedem cifrele, procentele

NewsBV
George Scripcaru

Liderul PNL Braşov, Adrian Veştea, a declarat, duminică, după închiderea urnelor, că, alături de ceilalţi candidaţi ai organizaţiei judeţene, este "cu conştiinţa împăcată", menţionând totodată că are convingerea că "PNL va rămâne prima forţă politică a judeţului" după aceste alegeri.

"Suntem cu conştiinţa împăcată, am făcut tot ceea ce am putut, am prezentat cei mai buni candidaţi în fiecare localitate în parte, am făcut eforturi să convingem alegătorii că suntem singura alternativă. Am convingerea că vom păstra rezultatele câştigate de-a lungul timpului şi vom rămâne principala forţă politică a judeţului", a afirmat Veştea.

Comentând rezultatele exit-pollului pe Capitală, liderul liberalilor braşoveni a spus că acestea se datorează premierului Ludovic Orban.

"Sunt rezultate care, în mare măsură, i se datorează premierului, datorită eforturilor pe care le-a făcut în decursul negocierilor, pentru a crea o alternativă la PSD. (...) Chiar dacă erau mulţi colegi care nu agreau această situaţie, iată că s-a demonstrat că avut încă o dată fler şi a gândit o situaţie bună pentru dreapta şi PSD a fost înfrânt", a punctat Adrian Veştea.

La rândul său, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, care a candidat pentru al cincilea mandat, a remarcat că acest scrutin a fost ca orice altă rundă de alegeri, însă cu o campanie atipică şi, totodată, că prezenţa mai scăzută la urne ca în 2016 este una firească în actualul context.

"Au fost ca orice rundă de alegeri de până acum, cu o campanie atipică, adaptată pandemiei, nu mai este o campanie clasică, să poţi să te întâlneşti cu oamenii. Mie mi-a fost mai greu din acest punct de vedere, să şi administrezi, să şi faci campanie şi să şi reacţionezi, să gestionezi un parcurs de genul acesta (...), dar mi-am făcut treaba. Prezenţa este puţin mai mică decât în 2016 din datele pe care le am, dar este de înţeles în actualul context pe care îl parcurgem. Nu mi se pare un lucru nelalocul lui. Important este că aceste alegeri au avut loc, suntem într-un parcurs ciclic electoral, indiferent ce se întâmplă, viaţa trebuie să meargă înainte, cu unii sau fără unii, cu prezenţă mai redusă, rezultate spectaculoase sau mai puţin aşteptate", a spus Scripcaru.

El a subliniat că numai după rezultatele votului se va vedea dacă PNL "a câştigat alegerile într-un fel sau altul" şi a menţionat că în unele oraşe din ţară, dar şi un sector din Capitală, conform exit-pollului, sunt rezultate interesante.

"Să vedem voturile, procente, să ne dăm seama dacă am făcut bine sau trebuia făcut altceva, dacă am reuşit să răspundem aşteptărilor alegătorilor şi dacă am câştigat aceste alegeri într-un fel sau altul. (...) Am observat că la Constanţa este un scor destul de interesant, la unul dintre sectoarele Capitalei este egalitate între doi candidaţi. Asta este, când s-au canibalizat unii pe alţii şi voturile au mers pe un anumit segment electoral şi atunci a câştigat celălalt, e o chestiune de strategie electorală", a afirmat George Scripcaru

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.