Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gata campania electorală. Eu cu cine votez?

Și a luat sfârșit și campania electorală pentru alegerile locale de pe 5 iunie 2016. S-a încheiat cu un maraton electoral pe la principalele posturi de știri. Am avut astfel ocazia să vedem circul din Nicușor Dan, Predoiu și Turcescu, ca să înțelegem că unitatea partidelor de dreapta este o iluzie în care au crezut doar naivii.

Vezi și: Prognoza pentru alegerile locale: Cine câștigă capitalele de județ?/ HARTĂ

Am avut ocazia să vedem scoase în spațiul public și validate ca și oameni politici, figuri de genul lui Bogdan Diaconu sau Berenghi, cel care își trece pe cv că este sniper și că a plantat porci prin București. În timpul ăsta, Gabrila Firea și-a văzut relaxată de ale casei și a mai ieșit din când în când să vadă cât timp mai este până e declarată primar al Bucureștiului.

Bucureștiul, principalul fief al partidelor de dreapta, pare pierdut total în fața PSD. Doar la două, trei sectoare bătălia încă se duce. Pentru restul țării, optimiștii mizează pe un scor în favoarea PNL cu 16 reședințe de județ, față de doar 11 pentru PSD.

Cel mai important aspect al acestor alegeri este rata absenteismului. La cum se prezintă lucrurile acum, nu pare că se va trece de un 40 – 45% prezență la vot, iar dacă apare o schimbare în intenția oamenilor de a participa la vot, lucrurile se pot schimba rapid inclusiv în zone unde victoria unora pare deja certă.

Ideea este să mergeți la vot. Vă alegeți oamenii care vă vor gospodări orașele pentru următorii 4 ani. Cei care ar trebui să vă ofere toate condițiile ca să puteți să vă dezvoltați în orașele voastre, să simțiți că acolo este casa voastră, că viitorul arată bine. Așadar, alegeți oameni gospodari, alegeți oameni care să știe să se adapteze noilor cerințe moderne ale societății și care, mai ales, să fie capabili să nu vină doar cu promisiuni, ci și cu proiecte clare, fiabile, care să aducă fonduri pentru dezvoltarea orașelor noastre.

Și, oameni buni, nu mai alegeți corupți. Acesta e unul din momentele în care îi puteți pune pe liber. Suficient cât să aibă timp să meargă să își studieze dosarele de la DNA.

Vezi și: PREVIZIUNEA pentru București. Cine vor fi cei care vor conduce Capitala și sectoarele/ ANALIZA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.