Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri prezidentiale: o scriitoare de 'centru-stânga' candidează independent

candidat necunoscut

Scriitoarea Carmen Zamfirescu va candida independent la alegerile prezidențiale:

Citește și: VIDEO - Traian Băsescu a făcut o demonstrație de forță în Parlamentul European: reproșuri fără perdea pentru Uniunea Europeană

`Mă numesc Carmen Zamfirescu și sunt scriitoare. M-am născut la Drobeta Turnu Severin, cea mai veche poartă fluvială românească, oraș a cărui existență depășește două milenii. Am scris peste 120 de lucrări (romane, lucrări științifice, lucrări de publicistică, articole). Cărțile mele, în variantă e-book, se află pe marile site-uri internaționale de carte. În variantă clasică, tipărită, cele mai recente cărți ale mele se află pe site-urile importantelor librării din București - Librăria ”Mihai Eminescu”, Librăria ”Mihail Sadoveanu”, precum și pe site-urile specializate de carte Cărturești.ro, Emag.ro.

Cele mai multe dintre romanele mele sunt axate pe problematica socială, a crizei care a afectat societatea românească de după 1989, cuprinzând experiențe din viața românilor plecați să lucreze în afara granițelor țării.

Recunoașterea națională și internațională, popularitatea de care mă bucur, dorința de a construi ceva durabil pentru țara mea, România, m-au determinat să anunț că voi candida ca independentă la funcția de Președinte al României, cu un program de centru-stânga.

Pe scurt, voi răspunde la trei întrebări ce reprezintă esența demersului meu de a candida ca independentă la funcția de Președinte al României:

De ce o candidată independentă la Președinția României?

Președintele României, prin Constituția României, este independent. Chiar dacă este susținut de un partid politic sau este membru al unui partid politic, în perioada competiției electorale, la preluarea oficială a mandatului, nou lpreședinte trebuie să se despartă de partidul sau alianța care l-au propulsat. O candidată independentă va fi un președinte independent, cu adevărat

De ce un program politic de centru-stânga?

Românii, în marea lor majoritate, sunt oameni de stânga, mai exact de centru-stânga. Chiar și cei din mediul privat care promovează idei de dreapta, sunt conștienți de rolul important al statului. Încă din zorii epocii moderne, în România a existat un decalaj între cei puțini, bogați și între cei mulți, în marea lor majoritate săraci. Stânga unește oamenii, conștiințele, fiindcă pornește de la ideea de solidaritate, dreapta încurajează competiția, concurența, uneori dură, mergând până la învrăjbirea oamenilor din diversele categorii socio-profesionale. Orientarea politică de centru-stânga promovează parteneriatul onest, echitabil între mediul de stat și mediul privat, nu vrajba dintre acestea!

Așadar, pentru că românii, în marea lor majoritate sunt oameni de stânga, un Președinte al României cu un program politic de centru-stânga va fi susținut de majoritatea românilor, putând să îi atragă și pe cei cu orientare de dreapta, reușind să atingă idealul politic de a fi președintele tuturor românilor, de a-i reprezenta cu succes în Uniunea Europeană și în lume.

De ce o femeie candidată independentă la funcția de Președinte al României?

Femeia în politica românească este o realitate de necontestat. În opera mea, am pus pe primul loc femeia și problemele societății românești din ultimii 30 de ani. O femeie Președinte al României va aduce exact ceea ce lipsește politicii românești la toate nivelurile: profesionalism, integritate, echilibru, apărarea, promovarea și apărarea intereselor naționale primordiale, promovarea și apărarea idealului național al României în Uniunea Europeană și în lume`.

Citește și: Mihai Tudose: Un membru Pro România care ar accepta să intre în Guvernul Dăncilă ar trebui să-și facă un consult la cap .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.