Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri regionale în Franța: Care sunt rezultatele

marineLePen

Partidul anti-imigrare condus de Marine Le Pen, Frontul Național, a obținut 30,6% în alegerile naționale de duminică din Franța, potrivit unui exit poll realizat de Ifop-Fiducial. Este pentru prima dată când preiau controlul asupra unor regiuni importante din Franța.

Partidul a obținut mai multe voturi în comparație cu partidul condus de Nicolas Sarkozy, Les Républicains (fostul UMP) - 27%, în timp ce partidul președintelui Francois Hollande a obținut doar 22.7%, potrivit France 24.

La scurt timp după atacul terorist din Paris, Frontul  Național a obținut victoria în cel puțin 6 din 13 regiuni. Rezultatele alegerilor de duminică aruncă o umbră asupra peisajului politic înainte de alegerile prezidențiale din 2017. Scorul slab obținut de partidul lui Nicolas Sarkozy ar putea diminua șansele lui de a candida pentru un nou mandat de președinte. Nici pentru socialiști veștile nu sunt bune. Deși popularitatea lui Francois Hollande a crescut în urma atacurilor de la Paris, partidul său nu stă bine.

Partidul Socialist (PS) a anunțat duminică seară că se retrage din turul al doilea al alegerilor regionale, programat la 13 decembrie, din cele puțin două regiuni cheie, în nordul și sudul țării, pentru "a face baraj" unei victorii a formațiunii de extremă dreapta, notează tot France 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.